imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прехвърляне на iPhone снимки и видеа на външна памет


Дори и вашето iOS устройство да разполага с никак не малките 256 гигабайта вградена памет, не е никакъв проблем неусетно да я запълните. Достатъчно е само да направите поредица от висококачествени снимки или пък видеа в 4K режим при 30 кадъра в секунда и от свободното пространство няма да остана и следа, но това не е чак такъв проблем.

Разполагате с възможност да синхронизирате всички снимки и видеа, които сте направили с вашето iOS устройство с избран Mac по един доста лесен начин. Просто трябва да свържете устройствата с USB кабел и да стартирате приложението Photos, но има и една малка особеност. Ако съдържанието е с прекалено голям размер, заложеното приложение в macOS може да се затрудни с тази задача, а ние ще ви покажем и един алтернативен метод, чрез който да прехвърлите избрана част или всички снимки и видеа на външна памет.

  • Свържете вашето iOS устройство с Mac чрез USB кабел.
  • Свържете външната памет с вашия Mac и кликнете върху Trusted Device.
  • Отворете заложеното macOS приложение Image Capture, до което може да стигнете, след като отворите Launchpad и папка Other.
  • Кликнете върху iPhone и изберете тази част от вашите снимки и видеа, които желаете да копирате.
  • Посочете къде желаете да отиде избраното съдържание, след като потърсите Target folder в долната част на екрана, а за да го прехвърлите автоматично на свързаната външна памет, докоснете върху Other.
  • Потвърдете вашето желание, като кликнете върху Select, след това стартирайте процеса, като кликнете върху Import и сте готови.

Трябва да знаете, че при по-големи размери на съдържанието, което искате да прехвърлите, може да се наложи да изчакате и един не толкова малък период от време, но при всички положения той ще бъде по-кратък от този, който ще е необходим на заложеното приложение Photos и не само. По този начин прескачате една стъпка, чрез която първо трябва да копирате съдържанието на вашия Mac, а след това да го архивирате на външен носител, а ние ви припомняме, че винаги може да преминете и на по-сериозен iCloud капацитет, примерно от 200 GB за доста приличната сума от 5.99 лв. на месечна база и да включите iCloud Photos, с което също ще освободите голяма част от вградената памет във вашия iPhone по още по-лесен начин.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.