imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прехвърляне на iTunes музика на външна памет през macOSАко все още не знаете какви стъпки трябва да предприемете, за да прехвърлите вашите iOS снимки и видеа на външна памет, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да освободите още малко място на вашия Mac. Единственото нещо, от което се нуждаете е външен диск с по-голям капацитет и да изпълните следните стъпки, чрез които съвсем лесно ще копирате вашето iTunes съдържание на него.

Въпреки наличието на популярните стрийминг услуги, чрез които всеки потребител може да стигне до което пожелае музикално предложение, вероятно и вие все още пазите вашите собствени компилации, които сте събирали с години. Това е съвсем разбираемо, но от друга страна тези списъци биха могли да заемат и никак не малка част от вградената памет на вашия Mac, което не трябва да ви притеснява. Просто прехвърлете съдържанието на външна памет и направете една малка настройка.

За да прехвърлите вашите музикални списъци, отворете iTunes, след това спуснете меню File, преминете през Library и кликнете върху Organise Library. Остава да сложите отметка пред Consolidate files и да кликнете върху OK. С тази стъпка вашият Mac ще копира съдържанието в отделна папка, която трябва да преместите на свързаната външна памет, а за да я откриете, просто потърсете Music Folder или предварително зададеното име от вас.

Според размерите на наличните музикални списъци, копирането може да отнеме и повече от час или два, а след като приключи, на вас не ви остава нищо друго, освен да покажете на iTunes как да стигне до преместеното съдържание. За целта отворете iTunes, основното меню и кликнете върху Preferences. Преминете към раздел Advanced, кликнете върху бутон Change, посочете папката, която сте копирали на външната памет и потвърдете промяната, след като докоснете върху Open и OK.

Остава да премахнете музикалното съдържание от вашия Mac, за да освободите не малка част от вградената памет и сте готови, а за да разберете повече за iTunes, просто посетете тази връзка.

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.