imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

“Connect” ще бъде премахнат от основния бар на Apple Music


Както вече знаете, новата 10-та версия на операционната система за мобилни устройства iOS ще бъде официално представена през юни месец на Световната конференция на разработчиците, WWDC 2016. Днес искаме да ви запознаем с още едно изменение, за което разбрахме от 9to5mac.

Отправяме поглед към съществуващия бутон “Connect”, в долната част на основния бар на приложението Apple Music, който предоставя възможност да споделяте и харесвате съдържание. Apple Music Connect e интересна социална функция, която, за съжаление, както статистиките показват, не се използва много често, в което се крие и причината, разработчиците от Купертино да оптимизират основния бар, като премахнат връзката.

Отбелязваме, че с премахването на бутона от основния бар на Apple Music в iOS 10 няма да изчезне и самата функция. Потребителите, които проявяват интерес към интересната възможност, винаги ще могат да стигнат до нея, като отворят раздел “For You” на музикалното приложение.

 screenshot-2016-05-06-08-22-01

Поради липсата на голям интерес към функцията, с която се запознахме за пръв път миналата година на Световната конференция на разработчиците WWDC 2015, най-вероятно в очакваната актуализация няма да срещнете значителни промени, а разработчиците ще се ограничат единствено със споменатата промяна в позицията на бутона.

Очакваната 10-та версия на iOS ще ни покаже един различен изглед на Apple Music, като акцентите ще попадат върху индивидуалните албуми и плейлисти, а фонът на приложението ще бъде съсредоточен върху бял и черен цвят. Вероятно досегашният бутон “Connect” ще бъде заменен с “Browse”, а благодарение на 3D Touch функцията ще имате възможност да извършвате бърз преглед на желано съдържание.

Сигурни сме, че планираните промени ще направят музикалното приложение още по-лесно и интуитивно за всеки потребител, а повече подробности относно очакваните изменения може да видите в предните ни статии, свързани с темата, като натиснете тук.

Източник: macrumors и 9to5mac

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.