imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Премахване на всички излишни iOS приложения от вашия iPhone


Ако все още не сте инсталирали iOS 11, което ни съмнява, вече може да го направите в комплект с третата актуализация на системата. Разработката може да се похвали с доста нови възможности, до които се подрежда и полезният Battery Health раздел. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да разберете кои приложения не сте използвали от доста време, което ще ви помогне да премахнете излишните.

Вероятно с течение на времето и вие сте събрали доста iOS приложения и игри, но при всички положения част от тях просто присъстват в паметта на вашето устройство. Ако измежду тях има варианти, от които нямате никаква нужда, най-добре ще бъде да ги премахнете изцяло, но ако разполагате с такива, които просто не използвате често, но пък искате да са ви подръка, отново припомняме, че може да се възползвате от полезната Offload Apps възможност.

Достатъчно е само да разполагате с iOS 11 или някоя от актуализациите на системата, да отворите Settings, след това General, да преминете през iPhone или iPad Storage и да се отправите към последната стъпка. Изберете приложение от всички изброени, докоснете върху него, след това върху бутон Offload Apps и сте готови, но има и една съществена особеност. Разработката ще бъде изтрита, с което ще освободите памет, докато свързаните с нея ваши данни и настройки ще останат.

Иконата на премахнатото приложение няма да изчезне от вашето устройство, но под нея ще видите малък облак със стрелка, което означава, че трябва да го инсталирате отново, за да бъде използвано. Просто докоснете върху него и всичко ще стане автоматично, без да се налага да въвеждате каквато и да е парола или пък да отваряте App Store, но има и още нещо. Ако междувременно премахнатата от вас разработка бъде свалена от сървърите на App Store, няма да успеете да я възстановите, а за да разберете колко често използвате вашите приложения, отворете Settings, след това General и преминете към раздел iPhone или iPad Storage.

От дясната страна на всяко инсталирано приложение или игра ще видите точно каква част от паметта на вашето устройство заема, а под съответното заглавие ще разберете и кога за последен път е стартирана разработката.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.