imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Премахване на заложено Screen Time ограничение през iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, не трябва да се бавите повече. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Всеки от вас може да премине директно към iOS 12.1.2 или към втората поправка на първата актуализация на предложението, а ние ще ви покажем как да премахнете вече поставено Screen Time ограничение върху група от приложения, които използвате често през вашето iOS устройство.

Заедно с по-високата скорост на работа, при iOS 12 ще ви направи силно впечатление и по-бързото зареждане на приложения. Примерно, ако разполагате с iPhone 6, всяко от вашите приложения ще се стартира с около 30% по-бързо, а при положение, че искате да отворите Camera през режим на заключен екран, тя ще се появи с 50% по-бързо спрямо предишната версия на мобилната операционна система. До по-високата производителност на системата се подреждат и изцяло новите Shortcuts и Measure приложения, както и сериозните промени в раздел Notifications, но не трябва да подминаваме и полезната Screen Time функция.

Благодарение на Screen Time, всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от своите инсталирани приложения и игри, но има и една малка особеност. Функцията в официалната версия на системата е малко променена, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали не само съответното iOS устройство, но и всички останали такива, свързани към вашия Apple ID акаунт, но нека видим и как да премахнете вече поставен от вас лимит върху някоя група от приложенията, които сте инсталирали.

Отворете раздел App Limits на Screen Time, след като преминете през Settings. Изберете някоя от категориите върху която сте наложили ограничение, примерно Social Networking и докоснете върху Delete Limit. Потвърдете действието, за да запазите настройката и сте готови. Затворете Settings и продължете да използвате групата от приложения без да се притеснявате, че известието за стигнато максимално време ще се появи отново на екрана, но има и една особеност. Дори и да не премахнете зададен лимит, винаги може да продължите да използвате съответната разработка, след като докоснете върху Ignore Limit, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.