imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Приложенията, които остават в миналото с iOS 11


Първата основна актуализация на iOS 11 се появи преди десетина дни, но все пак не трябва да забравяме, че промените в нея не биха могли да се сравнят по никакъв начин с тези, с които дебютира официалната версия на операционната система през декември. Предложението се отличава с един доста голям списък от нови възможности, а ние ще разгледаме тази част от тях, за която в предните версии на системата се налагаше да инсталираме някое допълнително приложение.

Отново припомняме, че голяма част от промените в iOS 11, като полезната Drag & Drop възможност и появата на изключително удобния Dock панел не само оказват отражение единствено върху вашия съвместим с новата версия на системата iPad, но и изравняват възможностите му все повече с тези на macOS устройствата. Още за промените може да разберете, като посетите следната връзка, а ние се отправяме към възможностите в iOS 11, които оставят няколко приложения в миналото.

Четец на QR код

Реално погледнато, в App Store има доста разработки, чрез които може да видите точно какво се крие зад избран QR код, което може да стане дори и през Chrome на Google, но ако вече сте инсталирали последната версия на операционната система, вече нямате никаква нужда от тях. Достатъчно е само да насочите основната камера на устройството към избран код и веднага ще се запознаете със съдържанието, което стои зад него по съвсем автоматичен начин.

Сканиране и PDF

Подобно на QR разработките, в App Store може да откриете и никак не малко варианти, чрез които да сканирате избран документ или пък някое изображение, да го запазите в PDF вариант и да го изпратите на някой колега или пък приятел, но с iOS 11 нещата могат да се случат по доста по-лесен начин. Просто отваряте приложението Notes, докосвате върху малкия плюс, който е разположен в долната част на екрана, след това върху Scan Document и преминавате през останалите стъпки, които са доста интуитивни.

Дистанционно за Apple TV

Въпреки стандартното Siri дистанционно управление за Apple TV 4-то поколение или Apple TV 4K, всеки от вас може да превърне и своето iOS устройство в такова. Достатъчно е да свалите от App Store авторската разработка Apple TV Remote и сте готови, но не и при iOS 11. Ако разполагате с новата операционна система, просто потърсете Apple TV Remote в Settings, раздел Control Center и активирайте опцията.

Проследяване на полет

За да видите точно до къде е стигнал желан полет на ваш приятел, колега или трето лице, не е нужно да търсите информация за него в сайта на съответната авиокомпания. Достатъчно е само да знаете неговия номер, да го напишете в полето за интернет страница на Safari, заедно с името на авиокомпанията и сте готови. В отделен малък прозорец ще получите актуална информация за търсения полет, както и кога да очаквате неговото пристигане.

Записване на екран

За разлика от горните възможности, не разполагате с кой знае колко много варианти да направите видео запис на вашия екран и да го споделите с трето лице, дори напротив. При предните версии на iOS това можеше да стане единствено с авторската разработка QuickTime, докато при новата версия на системата, просто трябва да включите Screen recording през Settings и Control Center и сте готови.

Повече за никак не малките промени, с които се отличава iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.