imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Приложенията, които остават в миналото с iOS 11


Първата основна актуализация на iOS 11 се появи преди десетина дни, но все пак не трябва да забравяме, че промените в нея не биха могли да се сравнят по никакъв начин с тези, с които дебютира официалната версия на операционната система през декември. Предложението се отличава с един доста голям списък от нови възможности, а ние ще разгледаме тази част от тях, за която в предните версии на системата се налагаше да инсталираме някое допълнително приложение.

Отново припомняме, че голяма част от промените в iOS 11, като полезната Drag & Drop възможност и появата на изключително удобния Dock панел не само оказват отражение единствено върху вашия съвместим с новата версия на системата iPad, но и изравняват възможностите му все повече с тези на macOS устройствата. Още за промените може да разберете, като посетите следната връзка, а ние се отправяме към възможностите в iOS 11, които оставят няколко приложения в миналото.

Четец на QR код

Реално погледнато, в App Store има доста разработки, чрез които може да видите точно какво се крие зад избран QR код, което може да стане дори и през Chrome на Google, но ако вече сте инсталирали последната версия на операционната система, вече нямате никаква нужда от тях. Достатъчно е само да насочите основната камера на устройството към избран код и веднага ще се запознаете със съдържанието, което стои зад него по съвсем автоматичен начин.

Сканиране и PDF

Подобно на QR разработките, в App Store може да откриете и никак не малко варианти, чрез които да сканирате избран документ или пък някое изображение, да го запазите в PDF вариант и да го изпратите на някой колега или пък приятел, но с iOS 11 нещата могат да се случат по доста по-лесен начин. Просто отваряте приложението Notes, докосвате върху малкия плюс, който е разположен в долната част на екрана, след това върху Scan Document и преминавате през останалите стъпки, които са доста интуитивни.

Дистанционно за Apple TV

Въпреки стандартното Siri дистанционно управление за Apple TV 4-то поколение или Apple TV 4K, всеки от вас може да превърне и своето iOS устройство в такова. Достатъчно е да свалите от App Store авторската разработка Apple TV Remote и сте готови, но не и при iOS 11. Ако разполагате с новата операционна система, просто потърсете Apple TV Remote в Settings, раздел Control Center и активирайте опцията.

Проследяване на полет

За да видите точно до къде е стигнал желан полет на ваш приятел, колега или трето лице, не е нужно да търсите информация за него в сайта на съответната авиокомпания. Достатъчно е само да знаете неговия номер, да го напишете в полето за интернет страница на Safari, заедно с името на авиокомпанията и сте готови. В отделен малък прозорец ще получите актуална информация за търсения полет, както и кога да очаквате неговото пристигане.

Записване на екран

За разлика от горните възможности, не разполагате с кой знае колко много варианти да направите видео запис на вашия екран и да го споделите с трето лице, дори напротив. При предните версии на iOS това можеше да стане единствено с авторската разработка QuickTime, докато при новата версия на системата, просто трябва да включите Screen recording през Settings и Control Center и сте готови.

Повече за никак не малките промени, с които се отличава iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone X July article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.