Apple-iPad-Pro-9.7_0017

Проблем след обновяване на iOS 9.3.2 при 9.7-инчов iPad Pro

#Новини
2016. 05. 18.

Преди по-малко от 24 часа, читатели на macrumors съобщиха за проблем, забелязан единствено при 9.7-инчовия вариант на iPad Pro, който настъпва след безжично инсталиране на актуализация 9.3.2 на операционната система iOS. Засегнатите потребители споделят за съобщение “Error 56” с инструкции, устройството да бъде свързана с iTunes.

Вероятно не всички потребители са засегнати, но видно от различни форуми и социални мрежи, оплакванията не са никак малко, което предполага, че проблема е широко разпространен.

Потребител на macrumors споделя, че за съжаление след като свърже устройството с iTunes, процесът се повтаря, като отново получава съобщение с грешка 56, или както сам казва “една голяма въртележка”.

brickedipad

Любопитен е фактът, че според инструкциите на Applе Support, които може да видите тук, съобщение с текст “Error 56” предполага хардуерна повреда, което в конкретния случай вероятно не е действителният проблем. В инструкциите, компанията от Купертино съветва потребителя да инсталира най-новата версия на iTunes, също така и да провери дали устройството на което е инсталирано приложението не разполага със защитен софтуер, който е възможно да блокира неговите функции. При положение, че предното условие е спазено, опитайте да извършите “restore” на устройството, а при отрицателен резултат повторете възстановяването.

Apple препоръчва на всички потребители, които въпреки изпълнените инструкции за възстановяване все още виждат грешката, да се свържат с Apple Support за допълнително съдействие.

Надяваме се, че вашият 9.7 инчов iPad Pro не е засегнат и препоръчваме да забавите актуализирането на операционната система, докато компанията не пусне обновен вариант на iOS 9.3.2, в който настоящия проблем да бъде решен.

Сигурни сме, че разработчиците на Apple вече проектират обновената версия и тя ще бъде пусната колкото се може по-скоро.

Източник: macrumors

Добави коментар