imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да се справите с проблемен iCloud акаунт през Mac


Последната версия на macOS дебютира съвсем скоро, като вероятно вече сте се запознали с голяма част от промените, които може да ви предложи. При положение, че все още не сте се насладили на новата Sierra, просто натиснете тук, а в настоящата статия ще обърнем внимание на един не толкова често срещан проблем, но със сигурност доста неприятен.

Независимо от версията на вашата компютърна операционна система, от известно време част от потребителите на Mac устройства изпитват неприятно затруднение, когато тяхното устройство се опитва да установи връзка с предварително зададен iCloud акаунт. Неудобството възниква абсолютно самостоятелно, а вие веднага бихте разбрали за него от автоматичното съобщение “This Mac can’t connect to iCloud because of a problem with email@address.com”.

Хубаво е да знаете, че непознатата грешка ще преустанови всяка една активирана iCloud синхронизация, а вашето устройство ще се опитва постоянно да изгради проблемната връзка, което определено би забавило неговата работа. Причинените неудобства са значителни, а за да се справите с тях, преди всичко трябва да бъдете сигурни, че използваните за вход имейл и парола са коректни.

Screen Shot 2016-10-24 at 2.21.35 PM

Дойде време да проверите и статуса на вашия iCloud акаунт, което може да направите по автоматичен начин, като посетите следната връзка. При положение, че към момента той не е активен, просто ще трябва да изчакате докато статуса придобие зелен цвят, подобно на горното изображение, а след това да продължите с останалите стъпки, ако все още срещате затруднение с установяването на желаната връзка.

Вероятно вече изпълнихте горното условие, а сега просто трябва да изключите всички iCloud активирани приложения като Messages, FaceTime, Notes, Mail, Contacts, Calendars и, разбира се, да затворите системните настройки, а веднага след това да рестартирате вашето Mac устройство.

Screen Shot 2016-10-24 at 2.26.33 PM

При положение, че вашата операционна система вече е заредила, не бързайте да отваряте което и да е от приложенията, които използват iCloud. Преди всичко обърнете внимание на вашите системни настройки, където по съвсем стандартен начин, кликнете върху iCloud иконата. Тук просто трябва да въведете вашето Apple ID и да се впишете в акаунта.

Рестартирайте отново вашето Mac устройство и по абсолютно идентичен на горната стъпка начин, излезте от вашия iCloud акаунт. Отново рестартирайте, а след като операционната система зареди ще трябва да повторите процедурата, но този път, за да се впишете.

Това е всичко, а вече вашият Mac трябва да разпознава зададения iCloud акаунт, а вие да продължите да се наслаждавате на всяка една страхотна възможност, която може да ви предложи.

Любопитни подробности, свързани с новата компютърна операционна система macOS Sierra, може да разберете, като посетите следната връзка.

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.