imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Продажбите на HomePod през първото тримесечие на годината


През второто фискално тримесечие на 2018 година или първото календарно, което вече знаете, че обхваща периода от 1 януари до края на март, Apple може да се похвали с нетна печалба от 13.8 милиарда долара или с 2.8 милиарда повече в сравнение с тази, която реализира година по-рано. Според повечето прогнози, приходите на компанията и през следващите три месеца ще отбележат ръст на годишна база, а ние ще ви покажем с какъв пазарен дял може да се похвали HomePod.

Според последния доклад на Strategy Analytics, в рамките на второто фискално тримесечие на 2018 година, компанията достига до около 600 000 продадени единици от интелигентната тонколона, с което заема 6% пазарен дял от категорията, но има и една доста съществена особеност. Не трябва да забравяме, че HomePod се появи в началото на втората седмица на февруари, а това означава само едно. Продажбите, с които изцяло новата разработка на Apple се класира на четвърто място в категорията са реализирани в рамките на две трети от вече изминалото тримесечие.

Първото място в надпреварата е отредено за разработката на Amazon със завидните продажби от около 4 милиона устройства и 43.6% пазарен дял. Непосредствено след това идва ред на Google с 2.4 милиона продажби и 26.5% пазарен дял, докато на трета позиция, с около 100 000 повече продажби от HomePod се класира предложението от категорията на Alibaba, което носи на компанията пазарен дял от 7.6%. Не трябва обаче да забравяме, че тонколоната на Apple се появи доста по-късно от конкурентните предложения и то само в рамките на САЩ, Австралия и Великобритания.

HomePod разполага с вграден интелигентен асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS. Цилиндричната форма на корпуса е с височина от 17 см и ширина от 14 см, а във вътрешната част на новата интелигентна тонколона на Apple намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за iPhone 6. Качеството на звука е на изключително високо ниво, а според повечето прогнози и източници, в рамките на второто тримесечие от тази година, устройството ще достигне до значително по-висок пазарен дял.

Източник: MacRumors

Beats article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.