imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Продажбите на HomePod през второто тримесечие на годината


През третото фискално тримесечие на 2018 година или второто календарно, което вече знаете, че обхваща периода от 1 април до края на юни месец, Apple може да се похвали с реализиран приход от 53.3 милиарда долара и нетна печалба от 11.5 милиарда долара или с 2.8 милиарда повече в сравнение с тази, която реализира отново в рамките на този период от време, но година по-рано. Повечето прогнози застават зад твърдението, че приходите на компанията и през следващите три месеца ще отбележат ръст на годишна база, а ние ще ви покажем с какъв пазарен дял може да се похвали HomePod за отчетния период.

Според последния доклад на Strategy Analytics, в рамките на третото фискално тримесечие на 2018 година, компанията достига до около 700 000 продадени единици от интелигентната тонколона, с което заема 5.9% пазарен дял от категорията, но има и една доста съществена особеност. Не трябва да забравяме, че HomePod се появи доста по-късно от конкурентните предложения (през втората седмица от февруари) в рамките на САЩ, Австралия и Великобритания, докато във Франция, Германия и Канада дебютира преди по-малко от два месеца.

Първото място в надпреварата е отредено за разработката на Amazon със завидните продажби от около 4.8 милиона устройства и 41% пазарен дял. Непосредствено след това идва ред на Google с 3.2 милиона продажби и 27.6% пазарен дял, докато на трета позиция, с около 100 000 повече продажби от HomePod се класира предложението от категорията на Alibaba, което носи на компанията пазарен дял от 7%.

HomePod разполага с вграден интелигентен асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS. Цилиндричната форма на корпуса е с височина от 17 см и ширина от 14 см, а във вътрешната част на новата интелигентна тонколона на Apple намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за iPhone 6. Качеството на звука е на изключително високо ниво, а според повечето прогнози и източници, в рамките на третото календарно тримесечие от тази година, устройството ще достигне до значително по-висок пазарен дял.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.