imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прогноза: ново iPhone поколение с вградена CGS технология


Изцяло новата биометрична система, с която дебютира десетото поколение iPhone може да разпознае лицето на своя потребител по един изключително бърз и точен начин. Очакванията са, че в рамките на тази година Face ID ще замени изцяло наложената Touch ID система, но не и според последния доклад на KGI.

Ако приемем, че 5.8 инчовият диагонал, с който разполага iPhone X ще намери своето място като размер и в очакваните поколения през септември, до него може да застане още едно OLED предложение с диагонал от 6.5 инча. Вероятно очакваните устройства няма да се различават кой знае колко сериозно от иновативния смартфон на Apple – по-мощен процесор, повече оперативна памет и усъвършенствани камери, но има и още нещо.

Вероятно освен с двете OLED устройства ще се запознаем и с един 6.1 инчов Retina LCD iPhone, който според Ming-Chi Kuo няма да разполага с вградена TrueDepth камера. Предложението ще бъде изработено от метална сплав, подобно на поколение 6, 6S и 7, което не само отрича модул за безжично зареждане на батерията, но и загатва за по-ниска продажна цена на продукта. Според последния доклад на Ming-Chi Kuo, тя може да се равнява на около 550 долара в САЩ или с около 150 долара по-малко от тази на осмото поколение, но има и още няколко прогнозирани технически промени.

Според Mark Gurman от Bloomberg, 6.1 инчовото предложение ще може да работи с две СИМ карти. Няма как да знаем дали анализаторите имат основание за подобна прогноза, нито дали става въпрос за новата eSIM технология или за поставянето на две физически СИМ карти в устройството, но едно е ясно. С тази стъпка Apple ще обхване още по-голям пазарен дял, предимно в Китай, а според последния доклад на KGI, иновативната Face ID система ще бъде заменена от Cover Glass Sensor или от вграден модул за разпознаване на пръстов отпечатък в екрана на устройството.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.