imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прогноза: С какви промени ще се отличава Apple Pencil 3


В края на миналата година, заедно с последното iPad Pro поколение с разпънат екран и вградена TrueDepth камера се запознахме и с дългоочакваното второ поколение Apple Pencil. Ние обаче ще насочим нашето внимание към следващото поколение на умната писалка и то съвсем не случайно. Вероятно разработчиците от Apple вече проектират Apple Pencil 3, зад което твърдение застават и една от последните патентни заявки на компанията.

Преди да разгледаме промените, с които вероятно ще може да се похвали третото Apple Pencil поколение, нека да си припомним част от характеристиките на актуалната към днешна дата разработка:

  • Apple Pencil 2 може да работи единствено с последните 11 и 12.9 инчови iPad Pro поколения.
  • Apple Pencil 2 преминава в режим на зареждане, когато бъде залепен за някоя от страничните части на третото поколение iPad Pro, но това не означава, че е съвместим със стандартните Qi безжични зарядни устройства.
  • При първоначалното сдвояване на умната писалка с iPad Pro, тя ще актуализира своя Firmware автоматично в рамките на десетина минути, през което време ще може да продължите да я използвате по стандартен начин.
  • При повторно сдвояване ще се актуализира и кодът за сдвояването в рамките на около две минути, през което време няма да може да използвате писалката, но това не е проблем. Това обновяване ще й помогне да изгражда връзка с вашия таблет още по-бързо.
  • Размерите на умната писалка са значително по-малки, и не само. Вече имаме и плоска страна, вместо изцяло кръгъл корпус, което я прави по-удобна за хващане.
  • Новите Gesture контроли за управление на умния аксесоар.

Ако искате да се възползвате максимално от мощните характеристики на последното iPad Pro поколение, вероятно ще трябва да се сдобиете и с Apple Pencil 2, но нека да разгледаме и последната патентна заявка на Apple, според която скоро нещата биха могли да придобият едно още по-професионално измерение.

Видно от приложената графика, компанията вече разработва или поне обмисля вариант на Apple Pencil със сменяеми накрайници. Вероятно следващото поколение ще може да се превърне по един доста лесен начин от писалка в четка или друг вид инструмент за писане, но има и още нещо. Според интересната документация към патентната заявка, в третото Apple Pencil поколение може да намери своето място и вграден Haptic модул, което означава само едно. При всяко движение върху екрана на вашия таблет, умната писалка ще възпроизвежда вибрация, подобна на писане или рисуване с реален инструмент, но има и още нещо.

Според повечето източници, всеки потребител ще може да ползва Apple Pencil и с което и да е от очакваните iPhone поколения през септември месец на тази година, за което може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.