imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Прогноза за HomePod с вградена Face ID технология


От началото на юни, когато заедно с представянето на новите си продукти Apple постави началото и на своята интелигентна тонколона измина доста време. Благодарение на тестовата версия на първия Firmware на разработката, към днешна дата знаем никак не малко за възможностите, с които ще може да се похвали HomePod. Вероятно първите произведени единици ще се появят на пазара в САЩ, Великобритания и Австралия през декември месец, но нека видим през какво може да премине и следващото поколение на устройството или поне според Inventec Appliances.

Отново припомняме, че HomePod не е просто една стандартна Bluetooth колона. В нея е интегриран интелигентният асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS, но нека започнем с размерите и дизайнa на устройството. Цилиндричната форма на корпуса наподобява доста тази на Mac Pro, но не и съобразно своите размери. Височината достига до 17 см при ширина от 14 см, докато във вътрешната част на HomePod намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за Apple TV от трето поколение и iPhone 6.

Всеки потребител ще може да управлява колоната с гласови команди, да получи достъп до цялото съдържание на Apple Music, да изгради връзка със своите HomeKit аксесоари и не само. Интересната патентна заявка на Apple от преди около месец и половина загатва, че HomePod ще използва пространствени данни, за да разбере в коя част на съответното помещение се намирате и да регулира автоматично възпроизвеждането на звук, а според изпълнителния директор на Inventec Appliances – David Ho, второто поколение на HomePod, което може да се появи през 2019 година ще се отличава и със страхотната Face ID технология, с която дебютира iPhone X.

Виждаме тенденция, която разработчиците следват за вграждане на нова технология, благодарение на която интелигентната тонколона ще може не само да разпознае вашия глас, но и лицето ви.

Към днешна дата Inventec Appliances се отличава като единствен доставчик на компоненти за HomePod и безжичните AirPods слушалки, а ние ви припомняме, че компактните размери на интелигентната тонколона не оказват отрицателно влияние върху качеството на звука. В малкия корпус намират своето място точно седем високоговорителя и шест микрофона, а за да разберете повече за HomePod, просто посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.