imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да видите прогнозата за времето през Maps за iOS


В разгара на летните месеци, горещините са неотменна част от нашето ежедневие. Ако обаче ви предстои пътуване или екскурзия далеч от дома, няма да е зле да се запознаете прогнозата за времето за локацията, която ще посетите. Всичко това може да стане по съвсем лесен начин през Maps за iOS, но нека видим и какво трябва да направите за целта.

Припомняме ви, че заложеното приложение Maps и във вашата мобилна операционна система, особено ако тя е iOS 9 или по-нова, се отличава с доста разширени възможности, като една от тях е бърз преглед на точната прогноза за времето, съобразно вашата локация или избрана дестинация. Преди всичко, отворете приложението и се отправете към желана част от картата. Сложете маркер точно върху нея и остава да разгледаме и най-интересната част от лесните за изпълнение стъпки.

Вероятно вече сте забелязали, че в долния десен ъгъл се е визуализирала актуалната температура, съобразно избрана локация и то по автоматичен начин. Ако вашето устройство не се отличава с 3D Touch, за съжаление ще се наложи да се ограничите само с тази възможност, но ако разполагате с iPhone 6S или по-ново поколение, нещата стоят малко по-различно. Просто докоснете малко по-силно върху иконата в долния десен ъгъл и пред вас в един съвсем малък прозорец ще се появи подробен вариант на прогнозата за избраната локация.

Ако вашето устройство не разполага с 3D Touch, винаги може да достъпите до заложеното приложение Weather, което ще ви запознае по автоматичен начин с актуалната прогноза за времето, съобразно вашата локация или пък друга, която трябва да въведете ръчно. Чрез предните стъпки получавате прогнозата точно от тази разработка, а за да разберете повече за Maps в iOS 10 – посетете тази връзка.

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.