imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прогнозата за времето в заключен режим през iOS 12


Ако все още не сте изпробвали третата публична бета на iOS 12, това може да стане още сега, но има и една особеност. Всяка публична бета е различна от предназначената за разработчиците. Отличава се с доста по-стабилен начин на работа и допуска по-малко грешки, но трябва да се замислите преди да я инсталирате. Част от приложенията, които използвате все още не разполагат със съвместим вариант с iOS 12 и не само. Системата не може да се похвали с безпроблемен начин на работа, а ние ще ви покажем как да се възползвате от поредната интересна промяна в нея.

За да инсталирате третата бета на iOS 12 при положение, че вече разполагате с първата или втората, отворете системните настройки, преминете през General, след това през раздел Software Updates и стартирайте актуализацията. Ако все още не сте инсталирали нито една от тестовите версии на системата, може да разберете какви стъпки трябва да предприемете за целта, като посетите тази връзка, но нека видим и как да активирате скритата възможност, чрез която прогнозата за времето ще се появи на вашия екран дори, когато той се намира в заключен режим.

  • Отворете системните настройки (Settings).
  • Влезте в раздел Privacy.
  • Докоснете върху приложението Weather.
  • Под Allow Location Access изберете Always.

Стъпките са доста лесни за изпълнение, но ако очаквате да видите моментално прогнозата за времето на своя екран, това няма да се случи. Ще се наложи да активирате и изцяло новата Do Not Disturb at Bedtime функция. За целта отворете заложеното приложение Clock, след това включете Bedtime и сте готови. Прогнозата за времето ще се появи на вашия екран, когато Do Not Disturb at Bedtime се изключи автоматично или точно когато дойде време за ставане от леглото, а за да разберете повече за възможностите, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

Източник: iDownloadBlog

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.