imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Променете чувствителността на вградения Home бутон


Следващата основна промяна в смартфона на Apple от най-висок клас, след разпънатия екран във всеки край се крие в появата на изцяло новата Face ID биометрична система. Достатъчно е само да погледнете иновативното десето поколение и разработката ще разпознае вашето лице изключително точно и бързо. Днес обаче няма да се занимаваме с iPhone X, а ще ви покажем как да промените чувствителността на вградения Home бутон, ако използвате iPhone, който не разполага с TrueDepth камера.

Няма нужда да ви припомняме, че става на въпрос за основния бутон във вашето iOS устройство. Чрез него всеки може да излезе от приложението, което използва, като го натисне веднъж, да разгледа всички отворени приложения и да изключи избрана част от тях, като го натисне два последователни пъти и не само. Ако сте задали бърз достъп до избрани функции, просто трябва да натиснете вградения Home бутон три последователни пъти. За да активирате Siri е достатъчно да го задържите, но има и една малка особеност.

Ако не винаги успявате да активирате, примерно Multitasking при бързо двойно натискане на вградения Home бутон, вероятно трябва да коригирате неговата чувствителност, което може да стане по един доста лесен начин. Просто отворете Settings > General, след това Accessibility и потърсете Home Button. Най-бързата скорост е тази, която е маркирана по подразбиране или Default, а вие може да забавите реакцията на основния бутон точно два пъти. Препоръчваме ви да заложите на Slow и да изпробвате отражението на тази привидно малка промяна, преди да сложите отметка пред Slowest.

Ако вече сте приключили с настройката, не бързайте да затваряте отворения Home Button раздел. Оттам може да изберете какво да се случи, когато задържите натиснат основния бутон – примерно да активирате Siri или пък Voice Control и не само. Ако активирате полезната Rest Finger to Open възможност, която се намира в долната част на екрана, ще можете да отключи своето iOS устройство просто като задържите пръст върху вградения Home бутон, без да го натискате повторно.

За да се запознаете с промените в иновативното десето поколение iPhone, посетете тази връзка, а за да разберете повече за страхотната Face ID биометрична система, натиснете тук.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.