imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Обновеното приложение Messages в iOS 10


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 стартира началото на седмицата, а още в самото начало на събитието беше представена 10-тата версия на мобилната операционна система iOS, за което може да си припомните тук. Вече обърнахме индивидуално внимание на малките промени, изцяло новия режим на заключен екран и обновеното приложение Photos, а днес ще ви запознаем и със значителните промени, които ще може да откриете в приложението, обслужващо вашите съобщения.

Най-използваното фабрично заложено приложение е именно Messages, а точно това провокира разработчиците от Купертино да му обърнат огромно внимание, което води и до наличието на значителните промени.

Благодарение на тестовата версия на iOS 10, предоставена на разработчиците вече имате възможност да се запознаете в детайли с всички извършени промени, а MacRumors създава страхотен видео клип, който отразява всяка една промяна и новост в широкоразпространеното приложение.

Любопитното видео, предоставено от MacRumors може да видите тук:

На първо място, страхотните видео кадри разкриват възможността да добавите анимиран фон към вашите съобщения, като конфети, заря, балони и други, с които всеки потребител ще може да изрази своето емоционално състояние. Любопитната възможност е последвана и от още една изцяло нова функция, наречена Digital Touch. Благодарения на нея, всеки потребител ще има изключително удобната възможност да рисува и изпраща малки скици до всички iOS устройства, като функцията може да бъде приложена дори върху вашите снимки и видео клипове.

Вече няма да се налага да затваряте приложението за съобщения, за да направите снимка. Това може да стане и с вградения бутон за вземане на снимка, като тя ще бъде приложена автоматично към вашето съобщение, а освен малка скица, вие ще имате възможност да добавите и произволен текст.

Любопитните видео кадри ни показват и три пъти по големи емотикони, а заедно с тях съществува и нова интелигентна функция, която може да замени автоматично всяка дума, отразяваща дадена емоция с икона. Веднага след забавните емоции виждаме и още една нова функция, която позволява изпращането на така наречените невидими съобщения, които се визуализират след като получателят “слайдне” върху тях.

Най-голямата промяна в приложението Messages е свързана с App Store, като вече всеки разработчик ще разполага с възможността да създаде приложение, което да бъде пряко свързано с фабрично вграденото приложение обработващо вашите съобщения, с което неговата функционалност да ще бъде разширена и индивидуализирана. Ще бъде достатъчно просто да изберете и инсталирате желаното от вас допълнително приложение, а неговите функции ще бъдат автоматично вградени в Messages.

Припомняме ви, че официалната версия на изцяло обновената 10-та версия на iOS ще бъде пусната септември месец, заедно с iPhone 7, а само след няколко седмици, всеки любопитен потребител ще има възможност да инсталира тестова бета версия, с която да се запознае с очакваната мобилна операционна система.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 ни запозна и с очакваната компютърната операционна система macOS Sierra, като акцента попадна върху наличието на Siri, а всички останали новости, свързани с нея може да видите тук.

Конференцията беше официално закрита преди по-малко от денонощие, а с повече подробности, свързани с финалните събития ще ви запознаем в следващата ни статия.

Източник: macrumors

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.