imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Значителни промени подобряват приложението Safari в iOS 10


Очакваната 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS ще предложи един значително по-бърз и удобен вариант на фабрично вградения интернет браузер Safari. Основните промени в приложението му позволяват да разчита анимирано GIF и видео съдържание по-един много по-бърз начин, както и удобната функция за блокиране на автоматично стартиращото се видео, съдържащо вградено аудио.

Актуализацията на страхотното приложението ще може да откриете като “policies for video elements”, както съобщи преди броени часове Jer Noble, разработчик от Apple, а тя ще превърне времето, което прекарвате в интернет сърфиране, в едно още по-свежо удоволствие.

Фабрично заложеното приложение Safari в iOS 10 ще предложи един много по-удобен вариант за възпроизвеждане на анимирано GIF и видео съдържание спрямо своите предшественици iOS 8 и iOS 9, където, за да стартирате GIF анимация, трябва да докоснете върху нея, както и евентуално да изчакате нейното зареждане. Това неудобство ще бъде премахнато в предстоящата 10-та актуализация, като всеки един GIF или видео файл ще се стартира автоматично, а вие, в качеството си на потребител, ще разполагате с възможността да се насладите на бързото и интуитивно зареждане на анимирано уеб съдържание.

iOS-10-icon

Съвсем семплите анимирани GIF-ове, които разполагат с фиксирани размери на съдържанието, както и кратките видео клипове без звук, ще се стартират абсолютно автоматично като част от зареденото уеб съдържание, а всички останали анимации и видеа, които съдържат вградено аудио или предварително зададен размер “пълен екран”, ще трябва да бъдат докоснати за старт, което значително ще подобри скоростта на зареждане на цялата уеб страница.

Всяко едно видео съдържание, независимо от неговия формат, при положение, че съдържа аудио елемент, ще бъде паузирано автоматично, като вие ще разполагате с удобната възможност да го стартирате само с едно докосване. При превъртане на страницата до такава позиция, че видео съдържанието вече не е видимо, то ще се паузира отново автоматично – удобна функция, която е в състояние да намали разхода на вашата батерия.

Хубаво е да знаете, че всяко едно GIF съдържание е с изключително малък размер, една чудесна и бърза алтернатива на късите видеа, която по всичко изглежда, се толерира от очакваната версия на приложението Safari, която ще дойде заедно с най-голямата, 10-та актуализация на iOS, за която може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник: macrumors

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.