imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Интересни промени в настолната и мобилна версия на Facebook


Гигантската социална мрежа вече е застъпила сериозно в ежедневието на доста потребители, което е съвсем разбираемо. Все пак Facebook може да ви предостави не само възможност да се свържете с вашите приятели или да разберете какво прави всеки един от тях точно в този момент, но и да прегледате някоя актуална новина или реклама от страниците, които сте харесали. Всички страхотни възможности на разработката са достъпни до вас както през настолната, така и през мобилната версия на мрежата, но нека видим и последните промени в нея.

Припомняме ви, че за да проведете директен текстови или гласов разговор с приятел във Facebook през вашето iOS устройство, ще се наложи да инсталирате не само основното приложение на социалната мрежа, но и Facebook Messenger, като всяко от тях работи самостоятелно. Изцяло безплатната разработка съвсем скоро ще може да се похвали с нов вид реклами, които всеки от вас ще може да ограничи по съвсем лесен начин, но днешните промени, не само изглеждат доста по-интересни, но оказват влияние не само върху мобилната, но и върху настолната версия на социалната мрежа.

По всичко изглежда, че първата група от промени се отнася изцяло до вашия News Feed или началната страница на Facebook. Точно в нея може да прегледате всички интересни новини или действия на вашите приятели и страници, които сте харесали, а компанията се опитва да превърне тази среда още по-удобна за всеки потребител. Всеки един надпис, коментар или текст се отличава с повишен контраст, което го прави по-лесен за четене, бутоните са актуализирани, а профилните снимки вече са кръгли, вместо стандартните, разположени в квадратна рамка.

Ако вече сте инсталирали Facebook и Messenger на вашето iOS устройство, ще може да се запознаете и с една изцяло нова възможност в раздел Camera. Просто трябва да потърсите GIF, да докоснете върху него и да направите кратко анимирано съдържание с максимална продължителност от две секунди, което може да поставите в My Day или пък в Story по съвсем лесен начин. Както обикновен, трябва да отбележим, че промените се отразяват поетапно, а вие просто трябва да актуализирате вашите приложения за iOS и да изчакате новите възможности – вероятно не повече от няколко дни.

Източник: 9to5mac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.