imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да се възползвате от малките промени в AirPlay за iOS 11


Заедно с всички съществени промени, с които се отличава iOS 11 системата може да се похвали и с един изцяло нов Control Center, и то не само откъм външен вид, но и съобразно разширените възможности, които може да предложи на всеки потребител. За да се възползвате от тях, трябва да потърсите заглавието в Settings, да докоснете върху Customise Controls и да изберете тази част от вариантите, които искате да присъстват във вашия Control Center, а ние ще ви покажем как да пренасочите съдържание чрез обновената AirPlay възможност.

При всички положения, няма по-лесен вариант за пренасочване на аудио и видео съдържание от iOS устройство, примерно към Apple TVMac, безжични слушалки или автомобилна инфотеймънт система от AirPlay. За целта, преди всичко трябва да активирате вашия Bluetooth модул, а останалата част от задачата е съвсем лесна за изпълнение, още повече ако разполагате с последната версия на мобилната операционна система – iOS 11. Остава да отворите Control Center и да задържите пръст върху малкия плеър, който стандартно се намира в горната лява част на екрана.

Ако вече сте изпълнили горните стъпки, не ви остава нищо друго освен да стартирате, примерно някое музикално предложение, след това да докоснете върху стандартната икона на AirPlay, която се намира в горната дясна част на екрана и да изберете устройство, към което желаете да се пренасочи съдържанието. За да го прехвърлите към друго устройство, повторете тези стъпки и изберете следващ вариант, но има и една малка особеност.

Разполагате с възможност да изпълните описаните стъпки и когато сте стартирали, примерно видео през YouTube, като съдържанието, което ще пренасочите е точно това, на което сте дали ход през приложението, а за да се визуализира снимка от вашето iOS устройство на избрано Apple TV, ще се наложи да отворите Photos. Преминете към желано изображение, докоснете върху стандартната икона за споделяне, след това върху бутон AirPlay, който е разположен в най-долната лента и сложете отметка върху съответното устройство.

Повече за никак не малките промени, с които дебютира iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: Cult of Mac

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.