imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Голяма част от промените в iOS 11 отиват при iPad


Завидните технически характеристики и висока производителност на iPad Pro определено са съпоставими с тези на един стабилен компютър, но това не е единствената предпоставка, която определя неговите възможностите. Все пак операционната система е в здрава връзка с мощните параметри, а ние имаме една доста добра новина. Очакваната нова версия на iOS определено ще разшири възможностите на всяко съвместимо с нея iPad поколение.

Припомняме ви, че десетата версия на мобилната операционна система се отличава като най-сериозната към днешна дата, но явно и очакваната през септември няма да остане на заден план. Страхотните промени в iOS 11 ще изравнят възможностите на вашия iPad с тези на настолната операционна система, а ние ще разгледаме всяка една полезна новост.

Dock

Сещате ли се за стандартната лента с вашите често използвани приложения в macOS? По всичко изглежда, че iOS 11 пренася полезния Dock панел и на вашия iPad. Съвсем скоро всеки ще може да постави своята лента с приложения точно в тази част на екрана, в която пожелае, докато преминаването от едно приложение към друго ще става още по-плавно.

02_best_ios11_features_for_ipad

Благодарение на Handoff, страхотната Dock лента в iOS ще се синхронизира с вашия Mac по автоматичен начин, като всяко вече присъстващо приложение в Dock на macOS ще се появи и в лентата на вашето мобилно устройство без да предприемате никакви за целта действия.

Multitasking

При положение, че преместите някоя икона от Dock и я поставите върху екрана, ще се запознаете с отворен вариант на приложението в един малък прозорец, като за да преминете към Split View, ще се наложи да повторите вашето действие, но с една малка разлика. Просто поставете приложението в долната част на екрана точно под Dock и сте готови.

03_best_ios11_features_for_ipad

По всичко изглежда, че горните две промени определено ще се харесат на тази част от потребителите, които често използват повече приложения в своята ежедневна работа с iPad, а ние ви припомняме, че през Dock всеки от вас ще може да достигне и до обновения Control Center по изключително лесен начин.

File management

Изцяло новото заложено приложение Files определено ще ви предостави не само достъп до значителна част от вашите файлове, но това ще стане и по един доста аналогичен начин до настолното приложение Finder. От лявата страна на екрана са разположени всички връзки и тагове, включително и iCloud Drive, а от дясната страна на екрана ще се запознаете със списък на всички файлове, съобразно заявена локация.

04_best_ios11_features_for_ipad

Припомняме ви, че всеки от вас може да постави избран файл в iCloud Drive през своя Mac, след като достъпи до Finder, както и да прегледа съдържанието през което и да е от своите устройства, но при едно малко условие. Разработките трябва да са стартирани през един Apple ID акаунт.

Drag & Drop

Вероятно вече се досещате, че традиционното копиране и поставяне на съдържание през iOS ще остане в миналото или поне при iPad. Страхотната Drag & Drop възможност ви позволява да поставите пръст върху снимка, текст или друг вид съдържание и да го преместите от едно приложение в друго по съвсем лесен начин.

05_best_ios11_features_for_ipad

При положение, че искате да преместите пакет от файлове, ще се наложи да докоснете върху един от тях и да задържите пръст, а през това време ще разполагате с възможност да маркирате още предложения по стандартен начин. Остава да ги преместите в някоя друга папка и сте готови, а за да запазите прикачен файл към получен имейл, отново слагате пръст върху него и го местите в избрана папка.

Други възможности

Към страхотните промени, които със сигурност ще намерят отражение в ежедневната работа на всеки потребител, iOS 11 ще ви запознае и с един доста интересен и компактен вариант на вградената клавиатура. Просто плъзгате с пръст върху някой от стандартните бутони и QuickType ще ви запознае със съответната цифра или символ под него.

06_best_ios11_features_for_ipad

По никакъв начин не трябва да подминаваме и страхотната връзка между Apple Pencil и заложеното приложение Notes. Просто докосвате с умната писалка върху екрана на вашия iPad в заключен режим и записвате някоя бележка по съвсем лесен начин. Съдържанието ще бъде запазено в Notes, а вие може да достъпите до него по всяко време, но всеки потребител може да изпрати своята бележка и към приложението Mail.

07_best_ios11_features_for_ipad

По всичко изглежда, че страхотните технически характеристики на новото поколение iPad Pro са изцяло покрити от очакваната операционна система, което доближава възможностите на предложението все повече до тези, с които може да се похвали и вашият компютър.

За да разберете повече за новите продукти и операционни системи, който Apple представи по време на WWDC 2017, посетете следната връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.