imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Всички интересни промени в Siri за iOS 11


Всяка нова версия на iOS носи и по някоя интересна промяна в заложения интелигентен асистент Siri, като очакваната операционна система, която Apple представи по време на WWDC преди седмица няма да остане на заден план и в това отношение. Повече за първата бета версия на предложението може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме промените в интелигентната разработка.

Припомняме ви, че десетата версия на операционната система позволи на всеки разработчик да свърже своето приложение със заложения асистент чрез вече не толкова новата Siri SDK връзка. Промяната оказа доста голямо отражение върху развитието на разработката, но явно iOS 11 също може да се похвали с подобна новост. Съвсем скоро Apple ще позволи изграждането на SDK връзка с всякакъв вид приложения, вероятно и игри, но това е само началото.

Siri-can-i-help-you-with

През септември месец официалната настолна и мобилна версия на Siri ще ни запознае с вариант да отправим и текстова команда към асистента. Все още не знаем по какъв начин ще може да стигнем до тази възможност, но стъпките не са толкова важни. Заложената разработка може разполага с автоматичен алгоритъм, който преминава през всяко ваше устройство и запазва информация за всеки изграден навик, интерес или предпочитание. Неговата цел е да подобри работата на интелигентния асистент съобразно индивидуалните потребности на всеки потребител.

Предложението в iOS 11 се характеризира с доста правилно произношение и съвсем реалистичен глас, а ние ще разгледаме най-интересната промяна, която тепърва ще бъде доразвивана от разработчиците на Apple. Скоро ще разполагаме с достъп до вграден преводач. Просто трябва да изговорите някоя дума или пък изречение примерно на английски език, а Siri ще го повтори на който и да е друг, стига да бъде поддържан от системата.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.