imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Промоционална замяна на батерия при бавен iPhone


Някъде около средата на декември месец се запознахме с първата поправка на втората основна актуализация на последната версия на мобилната операционна система, но за съжаление разработката беше придружена и с доста неприятен, бихме казали скандал. Значителна част от медиите застанаха зад твърдението, че Apple се опитва да забави работата на всички различни от последните поколения iPhone, което явно не е точно така. 

Според официалното съобщение на Apple до всички потребители, с което бихте могли да се запознаете, като посети тази връзка, ако инсталирате iOS 11.2.1 вашият смартфон наистина ще премине в режим с чувствително по-ниска производителност, но има няколко свързани с промяната и доста важни подробности, които трябва да знаете. Това може да се случи само при положение, че вградената батерия във вашето iOS устройство вече е към края на своя живот, докато причината за софтуерното ограничение в никакъв случай не се крие в това, да бъдете принудени да закупите някое от последните поколения iPhone, като 8, 8 Plus или пък десетото.

Ако батерията във вашето iOS устройство е към края на своя жизнен цикъл, е възможно да ви се е случвало то да се изключи само – дори индикаторът на батерията да не сочи, че тя е пред изтощаване. Най-често това може да се случи, когато системата свидетелства, че във вградената батерия има остатъчен заряд от 15%, в което се крие и причината за ограничението в производителността при iOS 11.2.1. Разработката ще остави този проблем с вече остарялата или повредена батерия в миналото, но това няма как да стане, без да ограничи производителността на устройството, което реално погледнато е съвсем разбираемо.

В официалното си съобщение, Apple напомня на всички потребители, че до този проблем с батерията може да се стигне не само при положение, че тя е остаряла. Това може да се случи и когато използвате несертифицирано зарядно устройство или когато вашият iPhone е поставен, примерно върху мека мебел докато се зарежда. Чрез това действие ще попречите на естественото охлаждане през корпуса. Ако температурата на околната среда, в която се намира вашият iPhone е извън рамките на между -20º и 45º C, това също може да скъси живота на батерията, а ние имаме една добра новина.

Като извинение към своите потребители за това, че с появата на iOS 11.2.1 компанията не е предоставила подробна информация за ограничението в производителността, Apple вече предприе стъпки за подмяна на всяка остаряла или повредена батерия на промоционална цена, от която може да се възползвате и вие в официалния сервиз на iStyle. Достатъчно е да разполагате с iPhone 6 или по-нов и да заплатите сумата от 65.00 лв. с ДДС за подмяната. Услугата включва оригинална батерия, както и всички необходими, отново оригинални уплътнения и най-важното – всичко се извършва съобразно специално предоставени за целта инструкции и инструменти от Apple. Ако батерията е налична, процедурата ще бъде извършена за около 1 час. Ако пък не, ще бъде поръчана за вас и когато пристигне ще бъдете уведомени.

Ако желаете да се възползвате от услугата, заповядайте в iStyle Сердика – оторизиран Apple сервиз. Повече информация можете да получите онлайн на страницата на сервиза.

Трябва да знаете, че с тази подмяна, вашето устройство няма да загуби своята IP степен на прахо и водоустойчивост, както и това, че остатъчният гаранционен срок ще бъде запазен. След сервизирането вашето устройство отново ще работи без никакви ограничения в неговата производителност, а със следващата поправка на мобилната операционна система вероятно всеки потребител ще може да включи или изключи този режим на ограничение в производителността по своя собствена преценка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.