imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Промяна на местоположението на вашите файлове в iOS 11


При положение, че все още не сте изпробвали страхотните възможности на iOS 11, може да преминете към новата версия без да имате поводи за притеснение. Тя работи доста стабилно, не допуска грешки и няма да забави вашето устройство. За да видите какви стъпки трябва да предприемете, за да инсталирате операционната система, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме една възможност, свързана с новото заложено приложение Files.

Никога не е било толкова лесно да стигнете до която и да е част от вашите файлове през iPhone или iPad. Освен това, Files ви позволява да организирате съдържанието си по папки или тагове, да изтриете някоя част от него или да преместите определен файл от една папка в друга по изключително лесен начин. Заедно с това, пред вас се разкрива и още една нова и доста полезна възможност.

Всеки потребител може да избере къде операционната система да запише създаден файл през заложено приложение или такова от трета страна, но има една малка особеност. Не става на въпрос за системните файлове на което и да е приложение, а само за тези, които сте създали през тях, като документи, снимки или пък видеа. Достатъчно е само разработчиците на съответното приложение да се предвидили тази опция, като Pages на Apple или PDF Expert на Readdle и да направите една лесна настройка.

За да изберете къде да отиват създадените файлове през някое от вашите съвместими с настройката приложение, отворете Settings, след това потърсете съответното приложение, някъде в долната част на екрана и докоснете върху неговото име. В отворения прозорец потърсете Document Storage. Ако не откривате новата възможност, значи тя не е съвместима с избраното приложение, а в противен случай, просто докоснете върху нея и сте почти готови.

Остава само да отправите поглед към раздел Store Documents & Data on и да изберете къде да отиват файловете, които създавате през приложението по подразбиране. Вариантите, измежду които може да избирате се свеждат до локално на вашия iPhone или iPad; в iCloud или друга облачна услуга, с която разполагате; или пък към трето приложение.

За да се запознаете с всички останали промени в iOS 11, докоснете върху тази връзка.

Източник: Cult of Mac

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.