imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Интересна промяна в Siri при новите iOS устройства


За да активирате интелигентния асистент на Apple, преди всичко се налага да отправите гласова команда Hey Siri, но вероятно това не е нищо ново за вас. Остава само да споделите вашето желание с разработката и сте готови. Възможностите на Siri в iOS 11 са изключително сериозни, но явно има и една скрита промяна, до която може да стигнете единствено с последните поколения iPhone или пък iPad Pro.

В повечето съвременни iOS устройства или в тази част от тях, която може да се похвали с дата на производство след 2013 година се крие един съвсем малък Motion помощен процесор. Неговата задача е да събира и обработва данните, които идват от вградения акселерометър, жироскоп и компас и да ги изпраща към основния процесор на устройството, но не и при тази част от поколенията, които са произведени през настоящата година.

Ако разполагате с iPhone 8, 8 Plus или последното поколение iPad Pro, във вградения Motion помощен процесор намира своето място и една съвсем малка, но и доста полезна технология, благодарение на която, вашето iOS устройство постоянно следи, дали ще произнесете гласовата команда Hey Siri. Чрез Deep Neural Network, разработката анализира всеки акустичен модел на вашия глас и не само.

Сравняваме гласовите данни от всяка произнесена команда от потребителя, благодарение на което устройството може да разбере кога се опитвате да повикате интелигентния асистент. С помощта на този механизъм, вероятността да се активира Siri при команда от трето лице или пък при произнасянето на подобна на Hey Siri фраза е изключително малка.

При положение, че произнесете Hey Siri по ясен и отчетлив начин, вашето устройство ще активира интелигентния асистент, но ако поради някаква причина не произнесете командата толкова точно, вградената технология в новия Motion помощен процесор ще премине в един доста по-чувствителен режим за кратък период от време. Чрез полезния механизъм, всеки от вас при повторен опит ще успее да активира Siri по доста лесен начин, а за да разберете повече за промените в разработката при iOS 11, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.