imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Проверка на Bluetooth статус през iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Вече всеки от вас може да инсталира официалната версия на разработката заедно с нейната първа поправка, а ние ще ви покажем как да проверите с какъв статус се отличава вграденият Bluetooth модул през последната версия на мобилната операционна система.

Ако все още използвате iOS 11 и причината за това е защото не знаете дали новата версия е съвместима и с вашия iPhone или iPad, няма от какво да се притеснявате. iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, но нека разгледаме и прикрепената бележка от Apple към първата поправка на предложението:

  • Отстранява грешка, при която някои iPhone Xs устройства не преминават в режим на зареждане при заключен екран (при жично зареждане на батерията).
  • Поправка на грешка, при която iPhone Xs се опитва да изгради връзка с 2.4 GHz Wi-Fi мрежа, вместо с 5 GHz такава.
  • Стандартният „.?123“ бутон във виртуалната iPad клавиатура се връща на своята предишна позиция.
  • Поправка на малка грешка, при която субтитрите не се появяват през някои видео приложения.
  • Вграденият Bluetooth модул вече работи без никакво прекъсване.

Заедно с всички поправки на грешки, iOS 12.0.1 подобрява и защитата на вашето устройство. За да инсталирате разработката, преминете през системните настройки, след това през General и Software Update и сте почти готови. Остава да докоснете върху Download and Install и да изчакате процесът да приключи, но има и една малка особеност. Трябва да разполагате с около 100 мегабайта свободна памет, като е препоръчително да сте заредили батерията на устройството на 100 процента.

Към първата поправка на системата няма да откриете никакви визуални промени или пък нови възможности, но това не е от толкова голямо значение. Все пак нейната задача е да подобри работата и сигурността на вашия iPhone или iPad, а за да разберете дали вграденият Bluetooth модул е активиран, ще трябва да отворите Control Center. За разлика от всяка предишна версия на системата, през iOS 12 няма да откриете стандартната Bluetooth икона в горната дясна част на екрана, точно до тази на батерията или поне, когато няма изградена връзка чрез модула.

Промяната изглежда доста практична. Винаги може да проверите дали вграденият Bluetooth модул е активиран, като прекарате пръст от долната страна на екрана или пък от горния десен ъгъл към центъра, ако използвате iPhone X, Xs, Xs Max, XR или някое iPad поколение, но това не е всичко. За съжаление, все още не разполагаме с удобството да изберем устройството, с което желаем да изградим връзка през Control Center. За целта, ще се наложи да отворите Settings и раздел Bluetooth, както е било винаги до сега, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.