imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Настъпи моментът да играем PlayStation 4 игри и на Mac


В края на миналата година ви запознахме с Remote Play функцията на една от най-популярните гейм конзоли PlayStation 4, както и с плановете на Sony да пуснат приложение, с което да имате възможност да стартирате любимите си PS4 игри на вашия Mac, вместо пред екрана на телевизора.

До този момент Remote Play позволяваше да пренесете вашите PS4 игри единствено на PS4 Vita или Sony смартфон, но ето, че дългоочакваният момент настъпи. Вече имате възможност да активирате Remote Play приложението, както на Mac, така и на PC, и да се наслаждавате на любимите си игри от разстояние.

Вижте официалната видео презентация зa ъпдейта на Sony тук:

Преди да започнете подготовка за свързване на PS4 с Mac или PC трябва да се уверите, че OS версията на вашата конзола е обновена до 3.50. След като изпълните това условие, може спокойно да преминете към подготовка на вашия Mac.

Първо трябва да свалите и активирате Sony’s Remote Play App за Mac от тук и да свържете вашия DualShock 4 контролер в USB порта на Mac-a. Стартирайте Remote Play приложението и въведете данните за достъп на вашия PlayStation акаунт, за да се установи първоначална връзка между конзолата и компютъра.

Вече спокойно може да отправите поглед към конзолата. Влезте в “Settings” менюто, навигирайте до “Remote play connection settings”, натиснете “Add device”, запомнете кода, който конзолата ще ви предостави и се върнете отново към компютъра.

Отворте Remote Play приложението, натиснете бутон “Start”, изберете PS4, въведете вече предоставения код от конзолата и сте готови. Вашият компютър вече е свързан с PS4.

ps4-remote-play-mac

Важно е да знаете, че времето за свързване и начина на съвместна работа зависят до голяма степен от скоростта на вашата интернет връзка. За да оптимизирате връзката, направете ръчна настройка на резолюцията и честотата на кадрите.

За целта погледнете отново в “Remote Play App” и отворете “Preferences”, както е показано на снимката:

ps4-remote-play-preferences-mac

В падащите менюта срещу “Resolution” или „Frame rate“ имате възможност да изберете различни варианти на резолюция и честота на кадрите, за пример вижте снимката:

ps4-remote-play-resolution-mac

Хубаво е да знаете, че при проблемна интернет връзка е препоръчително да използвате по-ниско съотношение, примерно 360 до 540p резолюция и максимум 30 fps честота на кадрите.

Това е всичко, вече сте напълно готови да изпитате удоволствието да играете любимите си игри на вашия Mac, независимо на какво разстояние се намирате от PS4 конзолата!

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.