imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Публичните бета версии на iOS 10 и macOS Sierra са достъпни


След като Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 още в деня на откриването си, за което може да си припомните повече тук, представи очакваните актуализации, като iOS 10, tvOS 10, macOS Sierra и watchOS 3, веднага след това пусна и техните бета версии, които до днес бяха достъпни единствено за регистрираните в системата на Apple разработчици.

Звучи страхотно, днес всеки от нас може да тества дългоочакваната версия на компютърната операционна система macOS Sierra, а заедно с нея е пусната и бета версията на най-голямата, 10-та актуализация, на мобилната операционна система iOS.

screen-shot-2016-06-22-at-10-59-31-am

Припомняме ви, че най-голямата промяна в компютърната операционна система е появата на интелигентния асистент Siri, а заедно с него се забелязват страхотни промени в приложението Photos, като подобрената функция за разпознаване на обекти и наличието на изцяло нов вид слайдшоу, наречен Memories. В официалната версия на macOS Sierra ще бъде пусната и изключително удобната, достъпна до този момент единствено до устройства, задвижвани с iOS, Apple Pay, система за разплащане.

Всички подробности и страхотни промени в очакваната компютърна операционна система macOS Sierra, може да си припомните, като натиснете тук, а инсталацията може да бъде извършена тук.

ios-10-lock-screen

Любопитната мобилна операционна система iOS 10 се отличава като най-голямата актуализация до този момент. Нейната цел е да направи вашето мобилно устройство, като iPhone или iPad, още по-функционално и удобно за употреба, а заедно с това се забелязва наличието на голям набор от нови приложения и функции. Още със стартирането, очакваната актуализация впечатлява с изцяло обновен заключен екран, който предлага огромен набор от функции, поддържащи 3D Touch.

Изцяло новата възможност за интеграция на външно разработени приложения с интелигентния асистент Siri ще разшири неговите функции многократно, а обновеното приложение Photos, подобно на това на десктоп версията на операционната система, вече и през вашето мобилно устройство ще може да разпознава лица и обекти, присъстващи във вашите изображения.

how-to-install-public-beta

Повече подробности за очакваната 10-та актуализация на iOS може да си припомните тук, а процесът на актуализация може да бъде стартиран, като натиснете тук.

Инсталацията е съвсем лесна, отворете горната връзка, натиснете върху бутон Sign up, въведете вашите Apple ID данни, съгласете се с общите условия на бета програмата, а след това просто изберете операционната система, която желаете да инсталирате.

При положение, че вашият избор е iOS 10, веднага под изображението ще намерите връзка “enroll your iOS device”, която трябва да активирате, а след това и да стартирате свалянето, като натиснете върху бутон Download. Остава само да следвате стъпките, а след тяхното изпълнение да рестартирате вашето устройство.

iOS-10-kompatibilitas
Списък с устройства, съвместими с iOS 10

Вашето устройство вече разполага с възможност за извършване на актуализацията – просто отворете Settings, изберете General, а след това навигирайте до Software Update, където само трябва да натиснете Download and Install, с което ще стартирате актуализацията по съвсем традиционен начин.

Припомняме ви, че бета версията е тестов вариант на операционната система и въпреки, че е възможно наличието на малки грешки и бъгове, тя е една страхотна възможност, благодарение на която най-нетърпеливите потребители ще могат да се запознаят с голяма част от очакваните новости.

10-тата актуализация на iOS ще дебютира през месец септември, заедно с iPhone 7, а с официалната версия на компютърната операционна система macOS Sierra, ще имате възможност да се запознаете само след няколко седмици.

Източник: 9to5mac

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.