imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Първата публична бета версия на iOS 11 за iPhone и iPad


Изминаха няколко седмици от представянето на всички нови операционни системи на Apple по време на WWDC в началото на юни. Технологичното мероприятие ни запозна с първата тестова версия на iOS 11 и с тази на macOS High Sierra, но явно точно след вторите варианти на операционните системи от преди няколко дни, идва време да се възползваме и от първото, но публично бета предложение на iOS 11.

Припомняме ви, че всеки потребител може да инсталира тестовата версия на iOS 11 дори без акаунт със статус на разработчик. Повече за интересната възможност може да разберете, като посетите тази връзка, но не трябва да забравяте, че първата публична бета версия е малко по-различна от тази, която е предназначена за разработчиците. Предложението се отличава с доста по-стабилен начин на работа и допуска значително по-малко грешки, но все пак трябва да се замислите преди да го инсталирате и то два пъти, както съветва Apple.

01_Heres_the_public_beta_of

При положение, че искате да тествате iOS 11 още сега, просто посетете тази връзка и се регистрирайте в Apple Beta Software Program с вашето Apple ID. След това направете един бекъп на вашето устройство и потърсете новата версия в Software Updates по стандартен начин, а ние ще направим преглед на операционната система.

iOS 11

Промените в предложението определено ще се харесат на значителна част от потребителите. Всеки от вас може да персонализира изцяло обновения Control Center или да се възползва от страхотната Drag & Drop възможност, за която може да разберете повече, като посетите тази връзка. Заложеното приложение Camera може да ви покаже какво се крие зад всеки QR код, към който насочите обектива, докато Notes се отличава с вариант за сканиране на документи. Повече за интересните промени в iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка.

02_Heres_the_public_beta_of

Официалната версия на предложението, като и тази на macOS High Sierra се очаква през септември, а ние ви припомняме, че всяка следваща бета ще е доста по-надеждна от своя предшественик, но все пак трябва да внимавате с тестовите варианти. Компанията не препоръчва тяхното инсталиране върху устройства, които използвате във вашето ежедневие.

macOS High Sierra

Актуалната към днешна дата HFS файлова система няма да намери място в macOS High Sierra. Третата основна актуализация на iOS 10 ни запозна с APFS или с една доста по-високоскоростна и защитена система, която скоро ще се появи и на вашия компютър, но версия 10.13 ще може да се похвали с още няколко скрити промени. Metal 2 ще ни запознае с доста по-лек вариант за възпроизвеждане на анимация, докато възможността за поддръжка на външен GPU и аксесоари за възпроизвеждане на виртуална реалност ще се харесат на голяма част от потребителите.

03_Heres_the_public_beta_of

Повече за всички останали промени в настолните версии на Safari, Mail или пък Siri може да разберете, като посетите следната връзка, а ние очакваме съвсем скоро да се запознаем и с първата публична бета версия на macOS High Sierra.

За да разгледате всички операционни системи и нови продукти, които бяха представени от Apple по време на WWDC просто посетете тази връзка.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.