imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Първата бета версия на iOS 13 ще се появи след броени часове


Реално погледнато, до представянето на първата тестова версия за разработчици на iOS 13 остава само броени часове. Очакваната бета на следващата мобилна операционна система ще се появи по време на Световната конференция за разработчици, която стартира днес в 20:00 ч. наше време, а ние ще разгледаме всички интересни промени, с които вероятно ще ни изненада предложението.

Трябва да знаете, че нито една от изброените промени не идва официално от Apple. Всички предложения са базирани изцяло на известните ни към днешна дата концептуални варианти на системата, както и на непотвърдена информация, идваща от различни източници, но това не означава, че няма да срещнем част от тях в iOS 13.

Bluetooth

Ако се доверим на последния доклад на MacOtakara, всяко от очакваните през септември iPhone поколения ще може да се похвали с възможност за изграждане на връзка с две Bluetooth аудио устройства едновременно, но има и една особеност. За целта, вашият iPhone или iPad трябва да разполага с вграден Bluetooth модул стандарт поне 5, което ни навежда на още една мисъл. Вероятно промяната е софтуерна и е заложена в следващата версия на мобилната операционна система, а от нея ще могат да се възползват не само очакваните смартфони на Apple, но и тези които вече разполагат с вграден Bluetooth 5 модул или iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max и XR.

Guest режим

Вероятно тази промяна ще намери своето място в iPad. Просто отключвате таблета с втори профил, така че вашето съдържание или част от него да бъде скрито от трети лица, на които сте поверили устройството си. Ако използвате macOS, със сигурност вече сте се запознали с удобния потребителски режим.

Звукова скала

От доста време очакваме появата на нов вариант, който да ни покаже точно какво е нивото на звука. Все пак характерният към днешна дата Sound bar заема доста голяма част от видимото пространство на екрана, но явно с iOS 13 това ще се промени. Скалата не само ще може да се похвали с доста редуциран размер и изцяло нова визия, но ще отиде в горната част на екрана.

Заключен екран

Последните iPhone-и, заедно с третото iPad Pro поколение се отличават с екран от край до край и премахнат Home бутон, а ние имаме една добра новина. Заедно с iOS 13 вероятно ще се появи и виртуален Home бутон в долната част на екрана, когато устройството е заключено. Чрез него всеки от вас ще може да го отключи по алтернативен начин или пък да стигне до някое приложение или функция, съобразно предварително направена настройка.

Control Centre

Визуалните промени не са кой знае колко сериозни, но пък в концептуалното изображение прави силно впечатление една изцяло нова възможност – да изберете точно към коя безжична мрежа да се свържете и то без да преминавате през системните настройки или пък автоматичното меню.

Тъмна тема

Потребителите на настолната операционна система вече разполагат с вариант да стартират Dark Mode, стига да са инсталирали последната Mojave версия на macOS. Тази промяна вероятно ще стигне и мобилната система с очакваната нова версия през септември месец на тази година, зад което твърдение застава и разработчикът на приложения Mark Gurman от Bloomberg. Превключването на темата ще може да стане през Control Centre, но не трябва да губим надежда, че ще може да се случва и по автоматичен начин, според това коя част от денонощието е настъпила.

Приложения

  • Вариант за залагане на профилна снимка и потребителско име през заложеното приложение Messages, както и самостоятелно Animoji и Memoji меню.
  • По-лесен начин за запомняне на често посещавани локации през приложението Maps, като домашен или работен адрес, както и възможност за прилагане на снимка към всеки такъв запис.
  • Подобрения в раздел Activity на заложеното приложение Health, за които все още не знаем нищо.
  • Заложеното приложение Mail ще ви позволи да блокирате получаването на писма от даден контакт, както и да преминавате в различни папки по доста по-лесен начин.

Съвсем стандартно, очакваме да видим и подобрения в скоростта на работа и стабилността на iOS 13, в което отношение сме сигурни, че разработчиците от Apple няма да ни разочароват, но има и още нещо. Според iPhoneSoft.fr, очакваната нова версия на мобилната операционна система няма да може да работи с iPhone 5S, SE, 6 и iPhone 6 Plus, както и с оригиналното iPad Air и iPad mini 2 поколение. Официалната версия на предложението ще дебютира през септември на тази година, заедно с очакваните iPhone поколения, а за да разберете повече за тях, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.