imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето и първото предложение с добавена реалност за iOS 11


Преди около седмица Apple представи iOS 11, но заедно с новата версия на операционната система, компанията постави и един сериозен акцент върху създаването на приложения с елементи на добавена реалност. Вече всеки разработчик може да стигне до сензорите и основната камера на вашето устройство чрез новата ARKit връзка, а ние бяхме сигурни, че страхотната възможност няма да остане на заден план по никакъв начин.

Вероятно вече сте чували за Fidget Spinner. Играчката за малки и големи се отличава със своята сериозна популярност и то в световен мащаб. Просто един малък елемент, който наподобява донякъде формата на звезда, но с три лъча и добре смазан лагер в средата на корпуса. Вашата задача е да го завъртите, а според почитателите, заниманието е доста пристрастяващо за всеки. Просто няма да искате да оставите вашата нова играчка, която вече е намерила своето място и в iOS 11.

Въпреки че до представянето на официалната версия на системата остават още няколко месеца, разработчиците вече подготвят своите впечатляващи приложения от бъдещето. Макар и не толкова сериозно или поне след като разгледаме неговата техническа част, Fidget Spinner за iOS показва съвсем ясно възможностите на ARKit, които на практика са неограничени. Просто поставяте вашата играчка на масата или където пожелаете и я завъртате, но с една малка разлика от физическото предложение. Колкото и реално да изглежда, този елемент е видим само през екрана на устройството.

App Store се отличава с над 16 милиона разработчици, които вече разполагат с възможност да разгърнат своя потенциал и творчество в една нова категория от приложения, а според нас iOS може да се превърне в най-голямата платформа за добавена реалност и то в рамките на годината.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите следната връзка.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.