imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата бета на macOS 10.13.3


Преди няколко дни се запознахме с официалната 10.13.2 версия на macOS, която явно скоро ще остане в миналото. Повече за малките промени в нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме първата бета на третата актуализация на настолната операционна система.

Ако трябва да разгледаме развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, но нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички значими поправки, версия 10.13.1 може да се похвали и с над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в нея подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа чрез стандарт WPA2, докато нещата при 10.13.2 стоят по различен начин. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, VoiceOver навигирането при преглед на PDF през Preview се отличава с доста по-безпроблемен начин на работа, както и оказва положително влияние върху съвместимостта на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail.

Реално погледнато, промените в първите две актуализации не са кой знае колко сериозни, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че всяка от тях, освен че оставя доста грешки в миналото добавя и никак не малко нови защити към вашата операционна система, което ги прави задължителни за всеки потребител. Към днешна дата нямаме информация за това дали третата актуализация на macOS ще ни запознае с някоя нова възможност, но едно е сигурно. Разработката ще отстрани появили се грешки, както и ще подобри не само производителността на системата, но и нейната защита.

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.