imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

От какво са впечатлени първите потребители на iPhone X


Преди малко повече от седмица се появиха първите произведени единици от празничното десето поколение iPhone. Разработката се отличава с нов дизайн, разпънат екран във всеки край, премахнат Home бутон, вградена TrueDepth камера в горната предна част на екрана и още редица иновации, но нека видим какви впечатления оставя смартфонът на Apple от най-висок клас сред своите първи потребители.

Отново припомняме, че от задната стана на корпуса на десетото поколение намира своето място вертикално разположената 12-мегапикселова двойна камера, докато под стъкления панел е разположен вграденият модул за безжично зареждане на батерията. iPhone X се задвижва от изключително мощната процесорна разработка A11 Bionic, а иновативната биометрична система може да разпознае вашето лице по един доста бърз и точен начин.

Благодарение OLED екрана, простиращ се от край до край на предната част на корпуса на iPhone X, видимото пространство e с диагонал от 5.8 инча и то при съвсем малко по-големи външни размери на устройството от тези, с които се отличава осмото поколение, което съвсем очаквано ни навежда само на една мисъл. Първите отзиви за устройството, с което Apple отбелязва десетата година от появата на първия iPhone определено са положителни, в което може да се уверите и сами.

Конфигуриране

Изключително лесен вариант на първоначално конфигуриране на вашия нов iPhone, в което определено се намесва и iOS 11. Просто доближавате старото устройство към новото предложение и сте готови.

Горната част на екрана

Малкият остров в горната част на екрана, в който са обособени предната камера, слушалката и иновативната биометрична система може да ви попречи да се насладите, примерно на някое видео, но това не е точно така. Неговите размери са изключително компактни, а вие просо трябва да свикнете с наличието му, което ще стане доста бързо.

Долната част на екрана

Странното чувство, че нещо ви липсва, след като погледенте долната част на екрана на iPhone X е съвсем нормално. Все пак всяко предно поколение се отличава с наличието на Home бутон, но доста бързо се свиква и с тази промяна. Неговото действие е заменено със съвсем удобно плъзване на пръст от долната страна на екрана към горната.

Размери на корпуса

Няма нищо по-хубаво от компактните размери на корпуса на устройството, особено след като ги съчетаем с разпънатия от край до край OLED екран. При малко по-големите си външни размери, iPhone X се отличава и с по-голям диагонал на екрана от този на всяко поколение Plus, което не може да не остави положително впечатление във всеки потребител.

Безжично зареждане на батерията

Вграденият модул за безжично зареждане на батерията вероятно е една от промените, която и вие очаквате доста дълго да се появи в iPhone, но явно чакането свърши. Просто поставяте устройството върху безжичната зарядна поставка стандарт Qi и сте готови. iPhone X започва да се зарежда на секундата.

FACE ID

Благодарение на иновативната биометрична система от вграден проектор на точки и инфрачервената камера, която е разположена в горната предна част на екрана, десетото поколение може да разпознае вашето лице по точен, сигурен и бърз начин. Конфигурирането на Face ID става доста лесно и най-важното – математическияt модел на вашето лице се съхранява в криптиран вариант единствено в паметта на вашия iPhone.

Повече за страхотните промени, с които се отличава иновативното десето поколение iPhone може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да се запознаете с промените в iOS 11, натиснете тук.

Източник: 9to5mac

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.