imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Първите потребителски видео ръководства на HomePod


Висококачествената тонколона на Apple се появи преди няколко дни в рамките на Австралия, САЩ и Великобритания, а това означава само едно. Все още няма как да изпробваме устройството на живо, макар и към днешна дата да знаем почти всичко за него. Техническите характеристики на HomePod вече са качени в страницата на Apple, приложението Tips може да ви запознае с доста интересни съвети, а преди броени часове се появиха и първите потребителски видео ръководства, които показват как да се възползвате от основните възможности на колоната.

Преди да започнем, няма да е лошо да си припомним и първите потребителските оценки на HomePod. Реално погледнато, измежду всички отзиви, които към днешна дата не са кой знае колко много, не успяваме да намерим нито един отрицателен. Изцяло новата разработка на Apple изглежда се отличава с изключително лесен начин на конфигуриране, управление и кристално чист звук, за което свидетелстват и новите видеа. Всяко от тях е с продължителност от около минута. Първото от тях – How to use Siri to play music on HomePod, ще ви покаже как да работите с вградения интелигентен асистент.

Достатъчно е просто да кажете Hey Siri, за да повикате своя помощник и сте готови. Горната страна на корпуса ще сигнализира за вашето действие, като визуализира стандартната за интелигентния асистент икона или по-скоро анимация, а на вас не ви остава нищо друго, освен да отправите своята команда. Според потребителските оценки HomePod реагира изключително бързо, но все пак не трябва да забравяме, че HomePod може да се управлява и чрез вградения чувствителен на допир екран.

Видно от второто видео – How to use touch controls on HomePod, в горната част на корпуса намира своето място така наречената Touch зона. Ако искате да намалите или усилите силата на звука, просто докоснете върху малкия плюс или съответно минус. За да активирате Siri, докоснете и задръжте пръст, докато с едно мигновено докосване ще стартирате или паузирате възпроизвеждането, с две ще пропуснете парчето, което звучи в този момент, а с три ще се върнете едно предложение назад.

HomePod се свързва с всички ваши HomeKit аксесоари, а вие може да ги управлявате без значение от това, дали сте в офиса или пък в друга държава. За целта, отворете Settings през вашето iOS устройство, след това докоснете върху името на акаунта, преминете през iCloud и активирайте Home to enable remote access, а за да конфигурирате интелигентната тонколона, просто отворете приложението Home, докоснете върху HomePod и персонализирайте всяка налична функция.

Повече за интелигентната тонколона, може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: YouTube

iPad Pro 99 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.