imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Първите потребителски видео тестове на HomePod


Продажбите на очакваната интелигентна тонколона на Apple ще стартират точно след денонощие или на девето число от този месец, но за съжаление само в рамките на САЩ, Австралия и Великобритания. Към днешна дата все още не знаем кога HomePod ще се появи и при нас, което не ни спира да разгледаме първите и то доста интересни потребителски видео тестове на разработката.

Преди да започнем с първото емоционално видео на интелигентната тонколона, което ще ви запознае с нейното разопаковане, ще ви припомним отново външния вид на колоната. Цилиндричната форма на корпуса се отличава с височина от 17.2 см и диаметър от 14.2 см. Общото тегло се равнява на 2.5 кг., разцветките са Space Gray и White, но истинската сила на HomePod се крие във вътрешната част на устройството.

Всеки един от седемте високочестотни високоговорителя, както и басовият разполагат със самостоятелен и независим един от друг усилвател, а до шестте микрофона, през които може да повикате Siri, както и HomePod да определи в коя част от помещениете се намира, се подрежда и един нискочестотен. Неговата задача е да улавя разпространението на басите и да коригира възпроизвеждането им, така че да се наслаждавате на изключително плътен и качествен звук, за което свидетелства и второто, бихме казали професионално видео на The Verge.

HomePod може да възпроизвежда аудио формати, като HE-AAC (версия 1), AAC (от 16 до 320 Kbps), защитен AAC (през iTunes Store), MP3 (от 16 до 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF, WAV и FLAC, докато списъкът от музикални източници, през които това може да стане е доста разнообразен. На първо място поставяме Apple Music и всички музикални покупки, които сте извършили през iTunes, последвани от iCloud Music Library с Apple Music или iTunes Match абонамент, Beats 1 Live Radio, Podcasts и най-важното – разполагате с възможност да стартирате чрез AirPlay всяко парче или звук от вашия iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV и Mac.

В горната част на корпуса намира своето място така наречената Touch зона. Ако искате да намалите или усилите силата на звука, просто докоснете върху малкия плюс или съответно минус. За да активирате Siri, докоснете и задръжте пръст – с едно докосване ще стартирате или паузирате възпроизвеждането, с две ще пропуснете парчето, което звучи в този момент, а с три ще се върнете едно предложение назад, но има и един доста по-лесен начин да изпълните всяко от изброените действия. Просто отправете гласова команда към Siri и действието ще бъе изпълнено мигновено, за което свидетелства третото видео, което идва директно от The Wall Street Journal.

Ако имате нужда от познатите ни от мобилната и настолна операционна система VoiceOver и Touch Accommodations възможности, може да се възползвате от тях и през интелигентната тонколона на Apple. Стандартните връзки, с които разполага HomePod са безжична Wi-Fi свързаност със стандарт 802.11ac, Direct guest access и Bluetooth версия 5.0, но нека разгледаме и всички устройства, с които е съвместима разработката.

Повече за интелигентната тонколона, която според Apple се отличава с изключително качествен звук, може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.