imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Прекратено е още едно дело, част от битката между ФБР и Apple


Късно вечерта, на 22-ри април, Министерство на правосъдието прекрати правен спор между Apple и ФБР, отнасящ се до заключен iPhone, замесен в дело за трафик на наркотици. Прекратяването е заявено от страна на ФБР, а причината се дължи на факта, че трета страна е предоставила паролата на заключеното устройство.

За втори път през изминалите няколко седмици, ФБР отключва iPhone без съдействие от страна на Apple. Припомняме ви, че по-рано този месец агенцията отключи iPhone 5c, свързан с терористичната атака в Сан Бернардино, отново без помощта на Apple, а за целта бяха отделени средства от над 1 милион долара, както сподели директорът на ФБР, Джеймс Коми.

Шефът на ФБР Джеймс Коми
Шефът на ФБР Джеймс Коми

Прекратяването на второто дело става внезапно, след като адвокатът на ФБР съобщи, че паролата на устройството е предоставена от физическо лице. Wall Street Journal съобщава, че най-вероятно паролата е споделена от заподозряното лице, Jun Feng, който се призна за виновен през 2015 година.

Вижте писмото на правителството до съда:

“Правителството с уважение представя това писмо, за да информира съда и страните по делото. Снощи получихме от физическо лице паролата на iPhone-а, обект на настоящето дело. Късно вечерта, служители на правителството въведоха собственоръчно предоставената парола и получиха достъп до устройството. Съответно, правителството вече не се нуждае от помощта на Apple за отключването на iPhone-а и оттегля заявлението си.”

fbi_apple_final

В началото на месеца ФБР съобщи, че ще продължи битката с Apple за отключването на устройството от Ню Йорк, независимо, че постигна успех с iPhone-а от Сан Бернардино. В отговор, Apple зае позиция, че агенцията все още не е използвала всички възможности за отключване, за да бъде предоставено съдействие от тяхна страна.

Делото в Ню Йорк се разглежда като второ основно, след това в Сан Бернардино, представляващи част от битката между ФБР и Apple, в която производителят защитава неприкосновеността на личните данни на потребителите.

Източник: theverge

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.