imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Rainbrow: аркадна игра от ново поколение за iPhone X


На пръв поглед Rainbrow е една съвсем обичайна аркадна игра. Това, което прави приложението уникално, са контролите. В играта на Nathan Gitter не е нужно да докосвате екрана на устройството никакъв начин, нито да го накланяте в която и да е посока!

Веднага след като стартирате Rainbrow, пред вас ще се визуализират седем хоризонтално разположени цветни ленти, имитиращи цветовете на дъгата. Вашата задача е да преместите малкия емотикон точно върху този панел, върху който е изникнала примерно някоя звезда. Това действие е абсолютно достатъчно да я добавите към вашата колекция и да съберете някоя друга точка, но има и една малка особеност. Вашето движение е вертикално и може да бъде препречено от някоя кола или топка за билярд.

Избягвайте всеки преминаващ елемент, който се движи в хоризонтална посока. Какъвто и да е допир с него ще ви върне в началото на играта, но идва време и за най-интересната част. За да се качите на горен цвят, трябва да повдигнете вежди, за да се спуснете към долната страна на екрана ги събирате, а за да останете там, където се намирате, просто не правете никакви жестове с вашето лице. Всичко става благодарение на вградената TrueDepth камера във вашето устройство, което налага и едно основно техническо изискване към вашето устройство.

За да свалите Rainbrow, посетете тази връзка или потърсете заглавието в App Store. Трябва да разполагате с последната версия на iOS и със съвсем малката свободна памет от около 15 мегабайта, но всичко това може да стане единствено през iPhone X. Все пак към днешна дата това е единственото устройство, което разполага с вградена TrueDepth предна камера, а разработката на Nathan Gitter за пореден път разкрива възможностите на иновативната биометрична система.

Източник: iTunes

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.