imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Разработчиците подготвят своите приложения за iPhone X


От 27 октомври всеки от вас може да направи предварителна поръчка на своя нов iPhone X в нашия онлайн магазин или на място в някой от петте магазина на iStyle. Междувременно разработчиците на приложения ще трябва да тестват своите варианти за иновативния смартфон.

За разлика от всеки произвеждан iPhone до днес, десетото поколение може да се похвали с разпънат 5.8 инчов екран във всеки край, което налага още няколко промени. Стандартният Home бутон не намира място в рамките на разработката, както и вградения в него Touch ID сензор. В горната част на екрана е разположена биометричната технология, чрез която устройството може да разпознае вашето лице по изключително точен и сигурен начин.

Технологичните изменения оказват доста сериозно отражение и върху приложенията за iPhone X, но нека видим и последното съобщение на Apple към всички разработчици за iOS, което подкрепя твърдението:

Бъдещето е почти при нас. iPhone X ще се появи след трети ноември. Това зашеметяващо устройство разполага с изцяло нов Super Retina дисплей за по-вълнуващо преживяване и Face ID – изключително сигурен начин да го отключите или пък да потвърдите своята самоличност, с което примерно да извършите някое плащане.

Вградената TrueDepth камера работи с новите ARKit приложения, мощния процесор A11 Bionic е специално проектиран за Core ML и Metal 2. Свалете Xcode версия 9.0.1, тествайте всяко от вашите приложения през вградения iPhone X симулатор и направете някоя друга снимка на екрана. След това качете обновените приложения, заедно с тяхното описанието през iTunes Connect и сте готови.

Липсата на стандартния Home бутон позволява на всеки разработчик да разпъне видимата част на своето приложение чак до тънката декоративна рамка, което важи и за горната част на екрана, но с едно малко условие, което задължително трябва да бъде спазено. Разработчиците нямат право да запълват двете малки части от лявата и дясна страна на малкия остров, в който са разположени биометричните сензори, заедно с предната камера и слушалката с черен или друг тъмен цвят, с което да превърнат горната част в условна лента.

Не маскирайте и не модифицирайте по никакъв начин, както горната, така и долната част на екрана. Не се опитвайте да скриете неговите заоблени ъгли, като поставяте хоризонтални черни линии в горната и долната част на екрана.

Нямаме търпение да се запознаем от близко със страхотни промени и възможности, с които се отличава иновативното десето поколение, а за да разберете повече за него, посетете тази връзка и разгледайте всички наши статии, свързани със смартфона на Apple от най-висок клас.

Източник: 9to5mac

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.