imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови и разширени възможности за рекламиране в Snapchat


Възможността да добавите виртуален елемент, използвайки основната камера на вашето устройство не е нещо ново за потребителите на Snapchat. Страхотната 3D World Lenses функция се появи в рамките на приложението някъде преди около половин година, но явно към днешна оказва отражение и върху всеки, който иска да рекламира чрез разпространената социална мрежа.

Отново ви припомняме, че за да се възползвате от 3D World Lenses през Snapchat за iOS се налага да активирате задната камера, след това да докоснете върху екрана и пред вас ще се появи един доста широк списък с елементи, а останалата част от задачата е съвсем ясна. Изберете някое от предложенията, преместете го върху тази част от изображението, върху която желаете да се визуализира и сте готови, но нека видим и с какви рекламни кампании ще може да се запознаем в Snapchat съвсем скоро.

Въпреки страхотните възможности, с които може да се похвали социалната мрежа, през третото тримесечие на годината към нея са се присъединили едва 4.5 милиона нови потребители, вместо очакваните от разработчиците на платформата 8 милиона, което за съжаление не е единствената не толкова приятна статистика. Приходите на компанията също са с около 30 милиона долара по-малко спрямо очакваните за отчетния период, което налага въвеждането на един изцяло нов модел за рекламиране.

Преди около два месеца се появиха първите реклами в Snapchat с елементи на добавена реалност, докато днес вече всеки потребител може да срещне и цяла компилация от подобни предложения. Достатъчно е да докоснете с пръст върху първото от тях и пред вас ще се визуализира една малка история или послание, което избран рекламодател желае да ви предаде. Максималният брой снимки или пък AR елементи стига до десет единици, докато поредицата не може да съдържа по-малко от три предложения.

Всеки от вас може да свали Snapchat за iOS безплатно от App Store, а за да се запознаете с останалите промени, през които премина разработката през последните няколко месеца, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.