imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Reduce Motion в настолната Mojave версия на macOS


Вероятно вече и вашият настолен или преносим Mac може да се похвали с новата Mojave версия на macOS, което се съвсем разбираемо. Предложението се отличава с доста сериозни визуални промени и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик. Повече за разработката може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем какво представлява полезната Reduce Motion настройка в настолната система, както и какво ще се случи ако решите да я изключите.

Ако сте проследили нашите съвети как да оптимизирате работата на вашето iOS устройство, вероятно знаете, че една от основните стъпки е да изключите Reduce Motion през мобилната операционна система. С това действие всички анимации при отключване на устройството или при отваряне или затваряне на приложения ще останат на заден план. Разработката просто ще се появи на екрана по значително по-бърз начин, но има и още нещо. С тази малка настройка не само няма да товарите излишно вградения видео ускорител, но и ще намалите консумацията на енергия, макар и с малко, което се отнася и за Reduce Motion в настолната операционна система.

Реално погледнато, заложените анимации при отваряне, затваряне и минимализиране на някое от вашите настолни приложения са съвсем леки, определено не се натрапват и бихме казали приятни за окото, но ако вашият Mac не е от последните поколения, няма да бъде никак зле да изключите Reduce Motion. По този начин ще оптимизирате неговата работа, но настройката би могла да бъде полезна и на друга група от потребителите. Ако използвате професионално своя настолен или преносим Mac, вероятно искате нещата де се случват максимално бързо, както и да не товарите вградения видео ускорител с излишни процеси, макар и не толкова тежки.

За да изключите Redice Motion през последната Mojave или някоя предишна версия на настолната система, отворете системните настройки, като преминете през логото на Apple, стандартно разположено в горния ляв ъгъл на екрана и кликнете върху Accessibility. Остава само да преминете към раздел Display и да премахнете отметката, която е поставена по подразбиране пред Reduce Motion. Остава само да затворите настройките и сте готови, а за да разберете повече за страхотните визуални промени, с които може да се похвали последната Mojave версия на macOS, посетете тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.