imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Рекорден пазарен дял за Apple Watch през Q2 на 2019


Отново слагаме бележка, че второто фискално тримесечие съответства на първото календарно, което обхваща периода от началото на януари месец до края на март. През отчетния период Apple може да се похвали с реализиран приход от 58 милиарда долара и печалба от 11.6 милиарда долара. За да се запознаете с продажбите по категории, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме последния доклад на Counterpoint Research, според който Apple Watch се отличава като най-продаван смарт часовник в световен мащаб.

Още щом погледнете четвъртото поколение, ще разберете каква е и първата, бихме казали най-съществена промяна в него. Стандартните размери на часовника от 38 и 42 мм са преминали през малко увеличение, като новото поколение се отличава с корпус от 40 и 44 мм, но има и още нещо. От друга страна, декоративната рамка около екрана е редуцирана значително, като благодарение на тези две промени, Apple Watch 4 може да се похвали с над 30% по-голям екран спрямо предните поколения или с промяна, която със сигурност ще бъде усетена от всеки потребител.

Четвъртото поколение на смарт разработката разполага с по-заоблени ъгли на корпуса и има по-тънък дизайн спрямо предшествениците си, но това не е всичко. Значителните визуални промени в Apple Watch 4 са последвани и от доста технически изменения „под капака“. Керамичните и кристал-сапфирни сензори, които са разположени от задната страна на корпуса и тези, които се намират в неговата вътрешна част се отличават с доста по-прецизен начин на работа. Акселерометърът реагира светкавично бързо, което позволява на Apple Watch 4 да отчете падане или пък рязка промяна в надморската височина.

Каквото и да правим, не бихме могли да отречем, че умната разработка никога не е била толкова близко до така наречената категория от медицински устройства. Apple Watch 4 следи постоянно вашия сърдечен ритъм и алармира при наличието на появили се симптоми за инфаркт, което означава само едно. С тази промяна компанията отваря портата към пазара на по-възрастните потребители и не само. Часовникът разполага с възможност да направи и изключително точна електрокардиограма и то само като докоснете цифровата корона, разположена от страничната част на корпуса, а ние имаме още една добра новина. Умните часовници на Apple за поредна година заемат първо място и по пазарен дял в световен мащаб.

Видно от графиката на Counterpoint Research, Apple Watch може да се похвали с пазарен дял от 35.8% за първите три месеца от настоящата година, спрямо 35.5% за отново този период, но 2018-та. Второто място е в класацията със значително по-малък пазарен дял от 11.1 процента е заето от Samsung, докато разработките на Fitbit се позиционират на четвърта позиция с 5.5% от всички реализирани продажби. В категория Други попадат около 27.9% от всички продадени смарт часовници през първите три месеца от тази година.

Източник: Counterpoint Research

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.