imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Сериозен пазарен дял в Европа за iPhone X през Q1 на 2018 година


През второто фискално тримесечие на 2018 година или първото календарно, което вече знаете, че обхваща периода от 1 януари до края на март, Apple може да се похвали с нетна печалба от 13.8 милиарда долара или с 2.8 милиарда повече в сравнение с тази, която реализира година по-рано. Според повечето прогнози, приходите на компанията и през следващите три месеца ще отбележат ръст на годишна база, а ние ще ви покажем до какъв пазарен дял достигна iPhone X в Европа.

В рамките на второто фискално тримесечие на 2018 година, компанията се отличава с 52.2 милиона продадени iPhone-а или с 1.4 милиона повече спрямо Q2 на 2017 година в световен мащаб, а ето как стоят нещата в Европа. Смартфон продажбите на Apple, отново за този период, се равняват на 10.2 милиона единици или един спад от 5.4% спрямо година по-рано. Компанията достигна до пазарен дял от 22.2%, с което се подрежда точно след Samsung, като втори най-голям доставчик на смартфони за региона, но нека видим какво се случва и с иновативното десето поколение iPhone.

Реално погледнато, все още нямаме официална информация от Apple точно колко единици от различните iPhone поколения са продадени през първото тримесечие на тази година, но това не ни спира да разгледаме интересните доклади на Strategy Analytics и Canalys. Според споделената статистика, iPhone X може да се похвали с 16 милиона продадени устройства, на второ място се класира осмото поколение с 12.5 милиона, докато третата позиция е отредена за iPhone 8 Plus с 8.3 милиона продажби в световен мащаб, докато в Европа тези стойности са малко по-различни.

Ако се доверим на предоставените данни от Canalys, в рамките на първото календарно тримесечие на тази година, продажбите на iPhone X за Европа се равняват на някъде около 25% от всички смартфон продажби на Apple за региона или на около малко над 2.5 милиона устройства. Останалите продажби на компанията са разпределени между осмото поколение, неговия вариант Plus, iPhone 7, 6S, SE и вече не толкова новото шесто поколение, а за да разберете повече за иновативния смартфон от най-висок клас, просто посетете тази връзка.

Източник: Canalys

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.