imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Специален Rio 2016 раздел в App Store


Топлите и емоционални 31-ви Летни Олимпийски игри приключват след няколко дни, а още на 5-ти август, в деня на тяхното откриване, в App Store бе пуснат специален раздел игри и приложения, свързани с вълнуващото събитие.

Благодарение на любопитната Rio 2016 секция, Apple за пореден път обръща внимание на събитието, заедно с обявената тематична серия каишки за Apple Watch, за която може да си припомните повече, като посетите следната връзка.

Screen Shot 2016-08-16 at 1.46.28 PM

Спортно ориентираната секция в App Store съдържа изключително вдъхновяваща уводна реч, с която може да се запознаете тук:

“Олимпиадата обедини света в честна борба и триумф. Това е събитието, в което легендите се раждат и невъзможните подвизи се сбъдват. С официалните приложения, игри и музика може да следвате вълнението на тазгодишните събития – и нека участниците да преживеят славата отново и отново.”

Е, някои като Майкъл Фелпс и Юсейн Болт вече „преживяха славата отново и отново“, докато други звезди, като южноафриканският атлет Уейд ван Нийкерк, подобрил считания за недостижим рекорд на Майкъл Джонсън на 400 м. или бразилският състезател по овчарски скок Тиаго Браз да Силва, станал един от най-изненадващите шампиони на Олимпиадата, тепърва изгряват.

Майкъл Фелпс; снимка: Getty Images
Майкъл Фелпс; снимка: Getty Images

Макар и българското представяне до момента да е доста бледо, ние продължаваме да стискаме палци на нашите спортисти и да се надяваме някой от тях да се намеси малко по-сериозно в битката за медалите. Все пак страни като Фиджи, Косово и Пуерто Рико вече имат свои медалисти.

Ivet-Lalova3

Измежду любопитните приложения и игри, които може да откриете в свежата секция, се откроява официалното приложение The Olympics, което предоставя актуални новини, акценти от проведени срещи, резултати, както и информация за вече приключили срещи. Останалите интересни приложения съдържат в себе си графици и разписания, резултати в реално време, брой медали, както и още много вълнуваща информация, свързана с Rio 2016.

Screen Shot 2016-08-16 at 2.10.00 PM

Разбира се, вниманието, което Apple обръща на събитието, не спира дотук. По време на церемонията по откриването на Летните Олимпийски игри в Рио, Apple обяви на своята официална уеб страница страхотна видео реклама, част от поредицата “Shot on iPhone”.

Рекламните видео кадри са наречени “The Human Family”, а с тях може да се запознаете, като посетите следната връзка.

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.