imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ръст на iPhone потребителите през Q1 на 2019


Според Consumer Intelligence Research Partners в края на декември в САЩ се използват повече от 189 милиона iPhone смартфони. Не разполагаме с разбивка точно кои поколения са най-предпочитани, но това не ни спира по никакъв начин да видим какво се случва със смартфон потребителите на Apple и през следващите няколко месеца или през първото календарно тримесечие на тази година.

Ако трябва да се доверим на повечето прогнози, някъде около половината от всички iPhone поколения, които използват потребителите в рамките на САЩ са с екран от край до край и вградена TrueDepth камера или се индексират като iPhone X, Xs, Xs Max и XR, но нека видим каква е тяхната бройка и през Q1 на 2019. В рамките на първото календартно тримесечие на тази година, над 193 милиона от всички смартфон предложения, които се използват в САЩ са произведени от Apple, за което свидетелства и последният доклад на CIRP.

За да бъдем максимално обективни, ще направим сравнение на постигнатите резултати с тези от отново първото календарно тримесечие, но на 2018 година, когато компанията може да се похвали със 173 милиона активирани iPhone-a в рамките на САЩ. Реално погледнато, годишният ръст от 12% не е никак малък, но не може да ни впечатли толкова, колкото този от сравнението между пръвите три месеца на 2017 и Q1 na 2018-та, когато използваните iPhone-и в САЩ скочиха с близо една пета на годишна база, но нека видим какво се случва и в световен мащаб.

Според последните предоставени данни от Consumer Intelligence Research Partners, към края на месец март на тази година, Apple може да се похвали с малко над 1.4 милиарда активирани iOS устройства в световен мащаб, като някъде около 900 милиона от тях попадат в така наречената смартфон категория iPhone, а ние сме сигурни, че статистиката ще бъде възходяща и през следващите месеца на тази година, особено след септември, когато ще се запознаем с още три нови iPhone поколения. Повече за очакваните разработки може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRurmos

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.