imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да преглеждате без да отваряте линковете в Safari на Mac


В последната версия на OS X Yosemite 10.10.3 функцията Quick Look получава още по-широко приложение, като вече ще можете да я използвате и в Safari. Тук ще ви дадем малко повече подробности.

Quick Look е функцията, която ви позволява да видите съдържанието на даден файл без да отваряте съответното приложение. Във Finder можете да направите това, като маркирате файла с десен бутон и изберете Quick Look от появяващото се меню. Още по-лесният вариант е като използвате мултитъч команда – когато курсорът е върху файла, който искате да видите, кликнете върху тракпада с три пръста едновременно.

Тази команда вече е налична и за Safari, което може да сложи край на безсмисленото отваряне на десетки табове с единствената цел да видите какво се крие зад даден линк. Вече можете да преглеждате съдържанието на тези линкове без да губите мястото си в настоящата страница. Просто изберете с три пръста желаната връзка.12687-6835-Screenshot-2015-04-28-001313-l

За да използвате тази функция се уверете, че Look up опцията е активирана от настройките на вашия тракпад. Можете да проверите от System Preferences > Trackpad > Point & Click.

Функцията за бърз преглед е много удобна и ако свикнете да я използвате, спестява доста време. С нея можете да преглеждате както файлове във Finder, така и уеб страници и видеа в Safari.

Източник: AppleInsider

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.