imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Safari за iOS: ето как да стигнете до всички скоро затворени страници


iOS 11 изравнява все повече възможностите на iPad с тези на компютрите, а ние ще ви запознаем с една скрита, но от друга страна и доста полезна функция в заложеното приложение Safari, от която може да се възползвате дори и през някоя по-стара версия на мобилната операционна система.

Отново ви припомняме, че Safari се отличава със своята изключително бърза скорост на работа. При положение, че използвате мобилната версия на приложението в комбинация с настолната, ще откриете още множество предимства. Историята, любимите страници и всички пароли биха могли да се синхронизират по автоматичен начин между вашите устройства, което се отнася и за отворените раздели, но има и още нещо. Разполагате с възможност да поставите любима страница като икона за бърз достъп измежду всички приложения.

За целта отворете мобилната версия на Safari и заредете желаната за бърз достъп страница или която и да е част от нея. Докоснете върху стандартния бутон за споделяне и потърсете бутон Add to Home Screen, който е разположен в долната лента с инструменти. Докоснете върху него и сте готови. Страницата, заедно с тематичната за нея икона ще се появи измежду всички приложения. Действието може да бъде повторено, с която и да е следваща страница, но нека видим и какви стъпки трябва да предприемете, за да се върнете към някоя вече затворена.

Достатъчно е да задържите пръст върху стандартната икона за връщане към някоя предна страница и пред вас ще се визуализира списък с всички последно разглеждани, а за да отворите някоя от тях, докоснете върху нейното име, но това не е всичко. При положение, че вече сте се върнали няколко страници назад, може да повторите горното действие и със страниците, които вече са пред вас. Просто задържите пръст върху иконата, която води към следващата, а ние ви припомняме, че до полезната възможност може да стигнете и през настолната версия на приложението.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.