imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Safari за iOS: как да върнете скоро затворен раздел


Последната версия на мобилната система се отличава с изключително сериозни промени, но това не ни спира по никакъв начин да превъртим лентата назад и да разгледаме една доста полезна възможност в Safari. За да върнете погрешно затворен раздел през заложеното приложение, не е нужно да разполагате с iOS 11. Това може да стане и с някоя по-стара версия на операционната система, а ние ще ви припомним как да се възползвате от скритата възможност.

За да отворите отново погрешно затворен раздел в приложението Safari или поредица от такива, преди всичко ще се наложи да отворите заложеното приложение и да обърнете внимание на ориентацията на вашето iOS устройство. Ако използвате iPad или iPhone във хоризонтално положение, потърсете иконата с плюс, в горната дясна част на екрана, чрез която стандартно отваряте нов раздел. Задръжте пръст върху нея за кратко и пред вас ще се визуализира списък с всички последно затворени раздели.

Остава само да докоснете върху някой от тях и желаната страница ще се зареди точно в този вариант, в който е била, когато сте затворили раздела, а при положение, че се опитвате да стигнете до полезната възможност през вертикално ориентиран iPhone, ще се наложи да отправите поглед към долната част на екрана. Докоснете върху иконата с два квадрата, която се намира в дясната част на екрана, след това отново върху тази с малкия плюс, повторете горните стъпки и сте готови.

Ако искате да се възползвате от полезната възможност през macOS, отново кликнете върху иконата с малък плюс, която е разположена от дясната страна на екрана, точно след всички отворени раздели и изберете желан вариант, а за да отворите нов раздел, нов скрит раздел, да затворите настоящ раздел или пък всички отворени такива през iOS, задръжте пръст върху иконата с два квадрата в долната дясна част на екрана и изберете желаната опция. Повече за възможностите на iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: Cult of Mac

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.