imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Screen Time лимит върху всички социални мрежи през iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Всеки от вас може да премине директно към iOS 12.1.1 или към първата поправка на първата актуализация на предложението, а ние ще ви покажем как да поставите едно доста полезно Screen Time ограничение върху социални мрежи, които използвате през вашето iOS устройство.

Заедно с по-високата скорост на работа, при iOS 12 ще ви направи силно впечатление и по-бързото зареждане на приложения. Примерно, ако разполагате с iPhone 6, всяко от вашите приложения ще се стартира с около 30% по-бързо, а при положение, че искате да отворите Camera през режим на заключен екран, тя ще се появи с 50% по-бързо спрямо предишната версия на мобилната операционна система. До по-високата производителност на системата се подреждат и изцяло новите Shortcuts и Measure приложения, както и сериозните промени в раздел Notifications, но не трябва да подминаваме и полезната Screen Time функция.

Благодарение на Screen Time, всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от своите инсталирани приложения и игри, но има и една малка особеност. Функцията в официалната версия на системата е малко променена, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали не само съответното iOS устройство, но и всички останали такива, свързани към вашия Apple ID акаунт, но нека видим и как да поставите лимит върху социалните мрежи, които сте инсталирали.

Отворете раздел App Limits на Screen Time, след като преминете през Settings. Докоснете върху Add Limit, след това сложете една отметка пред Social Networking, докоснете върху Add, изберете точно колко време желаете да отделяте внимание на вашите социални мрежи в рамките на денонощието и сте готови. Остава само да затворите настройките и вече всеки път, когато прескочите зададеното ограничение, вашето iOS устройство ще ви запознае с известие, което ще ви накара да напуснете социалната мрежа, но има и още една особеност. Винаги може да го игнорирате и да продължите да използвате мрежата, след като докоснете върху бутон Ignore Limit.

Функцията разполага с доста полезни възможности, а конкурентните на Screen Time предложения в App Store започват да изчезват, за което свидетелстват Mute и Space. Дори и да се опитате да намерите тези разработки в App Store, няма да постигнете успех. Предложенията са свалени от Apple, като причината се крие в начина им на работа. Разработките не използват задължителната работна рамка, но има и още нещо. Заедно с тях компанията е поставила срок на още доста разработчици да коригират своите подобни на Screen Time приложения, които вероятно скоро също ще бъдат премахнати от App Store, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.