imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Страхотна интеграция на външни приложения с асистента Siri


Съвсем скоро ви запознахме с Viv, виртуален асистент, разработен от създателите на Siri, който превъзхожда своя предшественик, благодарение на възможността си за интеграцията с външни приложения. Заедно с новия асистент, забелязваме голямо развитие в сектора и с появата на малките по размер тонколони, кръстени на своите създатели – Google Home и Amazon Echo, които са в състояние да изпълняват различни гласови команди.

Никога не сме се съмнявали, че компанията от Купертино ще позволи да бъде превъзхождана, a днес получихме информация от нов доклад, която ни запознава с разработка на устройство, подобно на Amazon Echo и Google Home, както и пускането на SDK за Siri.

Google-Home
Google Home устройство

Актуалната информация ни разкрива плановете на Apple за нова възможност, която ще позволи на външни разработчици да интегрират техните приложения със Siri, благодарение на SDK (Software Development Kit), а потребителите ще могат да управляват съответните приложения вече и с гласови команди.

Благодарение на предстоящата интеграция ще може да поръчате, например, храна или такси единствено чрез гласова команда, отправена до Siri, а асистентът ще изравни своята функционалност с тази на Viv, Google Home и Amazon Echo.

В доклада се споменава и за хардуерната разработка на устройство, подобно на Amazon Echo и Google Home, което вероятно ще разполага и с технологията AirPlay, а работата по него е започнала много преди появата на Amazon Echo.

siriwwdcdates

На този етап все още не е ясно кога компанията от Купертино ще ни запознае с хардуерното устройство, но със сигурност по време на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 ще бъде обявен новият Software Development Kit / SDK / за интеграция на приложения, както и вероятно ще станем свидетели на появата на Siri в новата операционна система, задвижваща всички мобилни и настолни компютри Apple.

С развитието на виртуалния асистент, Apple не спира да пуска забавни „Siri“ реклами, които може да видите тук.

Източник: 9to5mac

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.