imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Седем изключително полезни възможности в iOS 11


Новата версия на iOS може да се похвали с доста полезни възможности и промени, но измежду тях се открояват и няколко предложения, които при всички положения ще окажат положително отражение върху ежедневието на всеки iPhone и iPad потребител.

За да инсталирате iOS 11 и на вашето устройство, посетете тази връзка и вижте какви стъпки трябва да предприемете за целта, а ние ще ви покажем тази част от промените в операционната система, която смятаме, че ще ви бъде особено полезна.

Сканиране на документи през Notes

Вече всеки потребител може да сканира каквото и да е съдържание през заложеното приложение Notes. Достатъчно е да отворите създаден документ или да започнете да пишете нова бележка и да отправите поглед към горната лента, която е разположена над клавиатурата. Докоснете върху малкото плюсче, след това върху Scan Documents и направете снимка на желаното съдържание. Остава само да очертаете границите, да докоснете върху Keep, след това върху Save и сте готови.

Изцяло нов Control Center

Вероятно една от първите промени, които ще видите в iOS 11 е новият Control Center, който всеки потребител може да персонализира, съобразно своите предпочитания. За целта отворете Settings, след това докоснете върху Control Center, преминете към Customize Controls и добавете някоя от изброените възможности или заложени приложения към него, след като докоснете върху малкия плюс, разположен от лявата страна на всеки вариант.

Автоматично премахване на приложения

Вероятно с времето сте събрали доста iOS приложения, измежду които се отличават и не един или два варианта, които не сте използвали през последните няколко месеца. Тези app-ове заемат не малка част от вградената памет във вашето устройство, а новата версия на мобилната операционна система може да се погрижи за тях. Просто отворете Settings, след това iTunes & App Store и включете Offload Unused Apps.

Благодарение на полезната настройка, операционната система ще изтрие всяко приложение, което не сте използвали в продължение на дълъг период от време, в което няма нищо притеснително. Вашите настройки в рамките на това приложение и данни ще останат на устройството, а вие може да го инсталирате по всяко време отново и да продължите от там, докъдето сте били стигнали, примерно преди няколко месеца.

Компактен вариант на виртуалната клавиатура

При положение, че вашето устройство разполага с по-голям и не толкова удобен размер на екрана за писане, примерно на съобщение с една ръка, може да активирате новата One Handed Keyboard. Клавиатурата ще се визуализира в компактен вариант от лявата или дясна страна на екрана, като за целта ще трябва да отворите Settings, след това General и Keyboards и да потърсите One-Handed Keyboard. Изберете Left или Right и сте готови.

Заложеното приложение Files

В рамките на разработката може да стигнете по един доста по-лесен начин не само до част от съдържанието на вашия iPhone или iPad, но и до това, което сте качили в iCloud акаунт. През Files всеки потребител разполага с право да изтрие, да премести или да организира по подходящ начин своето съдържание, като за целта може да използва и страхотната Drag & Drop възможност.

Do Not Disturb While Driving

За да активирате полезната възможност, благодарение на която вашето устройство няма да ви притеснява с някое друго известие, съобщение или писмо докато шофирате, отворете Settings, след това Do Not Disturb и потърсете Do Not Disturb While Driving. Остава да изберете точно кога да се активира полезната възможност и какъв текст да връща системата на ответната страна, която ви изпраща съобщение и сте готови, а за да разберете повече за настройките, които може да предприемете, посетете тази връзка.

Multitasking за потребителите на iPad

С новата версия на мобилната операционна система, възможностите на вашия iPad се доближават все повече до тези на Mac, като зад твърдението застава и изцяло новият Dock панел, който наподобява доста на този, който вече сте срещали в настолното предложение. В него може да поставите някои от приложенията, които използвате често, да видите тези, които сте затворили последно или просто да хванете съдържание от едно приложение с новата Drag & Drop възможност и да го преместите в друго по съвсем лесен начин.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а за iPhone X, който ще се появи на пазара през ноември, като натиснете тук.

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.