imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Седем изключително полезни възможности в iOS 11


Новата версия на iOS може да се похвали с доста полезни възможности и промени, но измежду тях се открояват и няколко предложения, които при всички положения ще окажат положително отражение върху ежедневието на всеки iPhone и iPad потребител.

За да инсталирате iOS 11 и на вашето устройство, посетете тази връзка и вижте какви стъпки трябва да предприемете за целта, а ние ще ви покажем тази част от промените в операционната система, която смятаме, че ще ви бъде особено полезна.

Сканиране на документи през Notes

Вече всеки потребител може да сканира каквото и да е съдържание през заложеното приложение Notes. Достатъчно е да отворите създаден документ или да започнете да пишете нова бележка и да отправите поглед към горната лента, която е разположена над клавиатурата. Докоснете върху малкото плюсче, след това върху Scan Documents и направете снимка на желаното съдържание. Остава само да очертаете границите, да докоснете върху Keep, след това върху Save и сте готови.

Изцяло нов Control Center

Вероятно една от първите промени, които ще видите в iOS 11 е новият Control Center, който всеки потребител може да персонализира, съобразно своите предпочитания. За целта отворете Settings, след това докоснете върху Control Center, преминете към Customize Controls и добавете някоя от изброените възможности или заложени приложения към него, след като докоснете върху малкия плюс, разположен от лявата страна на всеки вариант.

Автоматично премахване на приложения

Вероятно с времето сте събрали доста iOS приложения, измежду които се отличават и не един или два варианта, които не сте използвали през последните няколко месеца. Тези app-ове заемат не малка част от вградената памет във вашето устройство, а новата версия на мобилната операционна система може да се погрижи за тях. Просто отворете Settings, след това iTunes & App Store и включете Offload Unused Apps.

Благодарение на полезната настройка, операционната система ще изтрие всяко приложение, което не сте използвали в продължение на дълъг период от време, в което няма нищо притеснително. Вашите настройки в рамките на това приложение и данни ще останат на устройството, а вие може да го инсталирате по всяко време отново и да продължите от там, докъдето сте били стигнали, примерно преди няколко месеца.

Компактен вариант на виртуалната клавиатура

При положение, че вашето устройство разполага с по-голям и не толкова удобен размер на екрана за писане, примерно на съобщение с една ръка, може да активирате новата One Handed Keyboard. Клавиатурата ще се визуализира в компактен вариант от лявата или дясна страна на екрана, като за целта ще трябва да отворите Settings, след това General и Keyboards и да потърсите One-Handed Keyboard. Изберете Left или Right и сте готови.

Заложеното приложение Files

В рамките на разработката може да стигнете по един доста по-лесен начин не само до част от съдържанието на вашия iPhone или iPad, но и до това, което сте качили в iCloud акаунт. През Files всеки потребител разполага с право да изтрие, да премести или да организира по подходящ начин своето съдържание, като за целта може да използва и страхотната Drag & Drop възможност.

Do Not Disturb While Driving

За да активирате полезната възможност, благодарение на която вашето устройство няма да ви притеснява с някое друго известие, съобщение или писмо докато шофирате, отворете Settings, след това Do Not Disturb и потърсете Do Not Disturb While Driving. Остава да изберете точно кога да се активира полезната възможност и какъв текст да връща системата на ответната страна, която ви изпраща съобщение и сте готови, а за да разберете повече за настройките, които може да предприемете, посетете тази връзка.

Multitasking за потребителите на iPad

С новата версия на мобилната операционна система, възможностите на вашия iPad се доближават все повече до тези на Mac, като зад твърдението застава и изцяло новият Dock панел, който наподобява доста на този, който вече сте срещали в настолното предложение. В него може да поставите някои от приложенията, които използвате често, да видите тези, които сте затворили последно или просто да хванете съдържание от едно приложение с новата Drag & Drop възможност и да го преместите в друго по съвсем лесен начин.

Повече за iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а за iPhone X, който ще се появи на пазара през ноември, като натиснете тук.

IPhone X buy article
Apple Inc. (AAPL)

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.